Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Γιορτάζουν τα Φιλιατρά. Κυπελλούχος Μεσσηνίας η Εράνη.

Το πήρε στο 86΄ η Εράνη

Η κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας από την Εράνη είναι φυσικά η πρώτη είδηση από τον χθεσινό τελικό που διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Η δεύτερη είναι ότι το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης κόντρα στον Μεσσηνιακό σημείωσε στο 86’ -ποιός άλλος;- ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος, χαρίζοντας με αυτό το 1-0 το τρόπαιο στα Φιλιατρά.
Το πλέον σημαντικό ωστόσο για το τοπικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τους περίπου 300 (λίγους αναμφισβήτητα) φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στις κερκίδες είναι πως αποζημιώθηκαν για την παρουσία τους κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (τσουχτερό κρύο) με το πολύ όμορφο θέαμα που πρόσφεραν και οι δύο ομάδες, ενώ το φτωχό σκορ σίγουρα αποτελεί παραφωνία σε σχέση με την ποιότητα του παιχνιδιού.

Πολλές φορές οι τελικοί αντί να είναι αγώνες-γιορτή θυσιάζουν στο βωμό της σκοπιμότητας το ποδόσφαιρο.
Χθες όμως οι δύο προπονητές Δημήτρης Τσάκωνας και Σταύρος Αντωνόπουλος παρέταξαν όχι με πολλούς επιθετικούς, αλλά ανοικτά κι ελεύθερα Μεσσηνιακό και Εράνη αντίστοιχα, κι έτσι είδαμε αναρίθμητους ωραίους συνδυασμούς, ..........

γρήγορο ρυθμό (ιδιαίτερα στην επανάληψη), συνεχείς εναλλαγές της μπάλας και αρκετές φάσεις -όχι όμως ...χορταστικές- μπροστά στις δύο εστίες.

Όσο για το αν ήταν δίκαιη η στέψη της Εράνης, σε ένα ντέρμπι με λεπτές ισορροπίες σαν το χθεσινό, η ...ζυγαριά ακριβείας δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο το αποτέλεσμα (π.χ. ο Μεσσηνιακός είχε περισσότερες επιθετικές φάσεις και την κλασικότερη ευκαιρία -44’ Καραμπάτος- αλλά έκανε και πιο πολλά αβίαστα λάθη).

Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως όποια ομάδα κι αν κέρδιζε, θα ήταν αδικία για την άλλη και ο Μεσσηνιακός έχασε επειδή δεν ήταν δυνατόν να νικήσουν και οι δύο -αν και σίγουρα καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο τραυματισμός (σαν απουσία, αλλά και γεγονός) του Γιάννη Ξαρχάκου, μόλις στο 4ο λεπτό (υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, πιθανότατα θα χρειαστεί επέμβαση και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 1,5 μήνα).
Με εξαίρεση κάποιες λιγοστές φάσεις (σε οφ σάιντ κυρίως) εύκολο έργο είχε χθες ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας και οι βοηθοί του Στάθης Ζαρακοβίτης - Σταύρος Λάμιας και φυσικά ο «4ος» Δημήτρης Νίκας.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Κωνσταντινέας είχε την άνεση να κάνει οικονομία στις κίτρινες κάρτες, ακόμη και σε μαρκαρίσματα που τις απαιτούσαν, χωρίς να κινδυνεύει η ηρεμία του παιχνιδιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:
Λυμπερόπουλος, Αλεβίζος (87’ Κούτρης), Εκμετζίδης, Κουρεντζής, Αρβανίτης, Κωνσταντόπουλος, Τσιμικλής, Εμμανουήλ (71’ Τσουλάκος), Χελάς, Μπεγέτης, Ξαρχάκος (9’ λ. τρ. Καραμπάτος). Την 18άδα συμπλήρωσαν οι Κονταξής, Πετρόγιαννης, Κάνιστρας και Κουνής.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ:
Αθανασόπουλος, Γιάννης, Κώτσος (80’ Ανεστόπουλος), Πιχιγιόνι, Παναγιωτακόπουλος (92’ Ασημακόπουλος), Ανδρεόπουλος, Παναγιωτίδης, Νικολόπουλος, Αναστασόπουλος, Ηλ. Ντινιώτης, Κορμπής (35’ Ζώκος). Στον πάγκο κάθισαν οι Αλεξανδρόπουλος, Κόλλιας, Μουχίκας και Τσώνης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4’ ο Πιχιγιόνι μάρκαρε αντικανονικά τον Ξαρχάκο πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας υπέδειξε φάουλ, αλλά η πτώση στο έδαφος στοίχισε ένα σοβαρό τραυματισμό στον επιθετικό του Μεσσηνιακού, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης

14’ ο Παναγιωτίδης έβγαλε τη σέντρα για τον Νικολόπουλο, παρεμβλήθηκε σωτήρια ο Εκμετζίδης, αν και η κεφαλιά-γύρισμα στον Λυμπερόπουλο ήταν παρακινδυνευμένη

26’ μεγάλη ευκαιρία για την Εράνη όταν ο Παναγιωτακόπουλος έκλεψε τη μπάλα δίπλα στη γραμμή του κόρνερ από τον Εκμετζίδη και βρήκε το Νικολόπουλο στο 1ο δοκάρι, αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εξ επαφής ο Λυμπερόπουλος

28’ ο Μεσσηνιακός ανταπέδωσε την επικίνδυνη φάση, με τον Αλεβίζο να κάνει τη βαθειά μπαλιά και τον Μπεγέτη να πιάνει το σουτ στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα

44’ η πλέον κλασική ευκαιρία του τελικού ήταν όμως (μετά από σέντρα του Χελά) το πλασέ του Καραμπάτου, που θα είχε προλάβει να «εκτελέσει» από το μισό μέτρο τον Αθανασόπουλο (ο τερματοφύλακας της Εράνης μπλόκαρε) αν χρησιμοποιούσε γρήγορα το κεφάλι του αντί να περιμένει τη μπάλα

46’ σουτ του Μπεγέτη σύριζα άουτ

50’ φάουλ του Εμμανουήλ από πλάγια θέση, η μπάλα πήρε πολύ φάλτσο περνώντας απ’ όλους, αλλά την τελευταία στιγμή αφυπνίστηκε ο Αθανασόπουλος, διώχνοντας σε κόρνερ

51’ ο Κωνσταντόπουλος εκτέλεσε από τη βορειοανατολική γωνία του γηπέδου και μετά το διώξιμο του Ντινιώτη ο Εμμανουήλ έπιασε το συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος.

52’ μετά από γέμισμα του Αναστασόπουλου βρέθηκαν μόνοι μέσα στην περιοχή του Μεσσηνιακού τρεις παίκτες της Εράνης, αλλά το σουτ του Νικολόπουλου όποια κατάληξη κι αν είχε (έφυγε άουτ λίγο πάνω από τ’ οριζόντιο δοκάρι) ήταν ως μη γενόμενο, αφού ο βοηθός Σταύρος Λάμιας σήκωσε τη σημαία του και ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας υπέδειξε το οφ-σάιντ.

55’ σουτ του Εμμανουήλ
μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος

59’ ο Νικολόπουλος έβγαλε τη σέντρα ο Καραμπάτος απομάκρυνε προσωρινά, ο Ζώκος επωφελήθηκε, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε κόρνερ.

70’ ο Αρβανίτης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά στο 2ο δοκάρι, όπου ο Μπεγέτης έπιασε άσχημα κάτι σαν διαγώνιο σουτ-πάσα, ενώ ο επερχόμενος Εμμανουήλ αιφνιδιάστηκε στέλνοντας με τον βηματισμό του τη μπάλα στην αγκαλιά του Αθανασόπουλου.

79’ ο Νικολόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Κώτσος βρήκε λίγο τη μπάλα, κλείνοντας παράλληλα το οπτικό πεδίο στους Εκμετζίδη-Αλεβίζο που «φρουρούσαν» την κλειστή γωνία προκαλώντας μια επικίνδυνη φάση με τη μπάλα να βρίσκει στο πρόσωπο τον Εκμετζίδη και να απομακρύνεται.

82’ «φαρμακερό» φάουλ του Καραμπάτου η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από τ’ οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασόπουλου.

85’ σέντρα του Τσουλάκου, ο Χελάς ήδη αρκετά πλάγια δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε.

86’ ιδανική μπαλιά του Νικολόπουλου έβγαλε μόνο του τον Παναγιωτακόπουλο στην πλάτη της άμυνας του Μεσσηνιακού και ο τελευταίος με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το μοναδικό γκολ του τελικού, στέλνοντας την Εράνη και τους Φιλιατρινούς φιλάθλους στον 7ο ουρανό...

89’ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Τσιμικλής έπιασε την πρώτη κεφαλιά και τη δεύτερη ο Χελάς, αλλά για μια ακόμη φορά μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη στην Εφημερίδα Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.