Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Οχι σε νέους ελαιώνες.

Θέτω ένα ερώτημα: Του χρόνου βάσει ποιάς οικονομικής ανάλυσης το λάδι θα ανέβει; Εάν μάλιστα έχουμε και υπερπαραγωγή τότε...ζήτω που καήκαμε!
Αγνοούμε βασικούς οικονομικούς κανόνες και πρώτα απ' όλα τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Ας το καταλάβουμε όλοι, η τιμή του λαδιού καθορίζεται παγκόσμια χρηματιστηριακά, οσο πιο πολύ τόσο χαμηλότερη τιμή όσο λιγότερο τόσο υψηλότερη, με τις αυξομειώσεις της ποιότητας βέβαια. Δεν μπορώ να καταλάβω το πείσμα μερικών να μην θέλουν να δούν αυτήν την πραγματικότητα και για να γίνω πιό συγκεκριμένος διαβάζω ότι προωθείται η φύτευση νέων ελαιώνων και μάλιστα από την marfin και δεν προβλέπουν ότι μόλις τα δένδρα αρχίζουν να αποδίδουν τότε θα πρέπει να τα ξεριζώσουν γιατί θα είναι οικονομικά ασύμφορη η καλλιέργεια τους. Για μένα οι επαγγελματίες αγρότες θα πρέπει να στραφούν σε άλλες καλλιέργειες, δεν υπάρχει άλλη λύση. Το Υπουργείο δίνει κάτι ψίχουλα αντί να κάτσει να σκεφτεί...
την σοβαρότητα της κατάστασης και να προτείνει αυτές τις άλλες καλλιέργειες που θα ικανοποιούν οικονομικά τον αγρότη. Ολοι ξέρουμε ότι κάποτε υπήρχαν μεγάλες εκτάσεις με σταφίδα, επειδή μπήκαν και άλλες χώρες στην παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος η τιμή έπεσε και γιαυτό ξεριζώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ελιές τώρα για τους ίδιους λόγους πρέπει να ξεριζώνονται οι ελιές και να αντικατασταθούν με τι;;;αυτό το θέμα για μένα είναι το μεγάλο ζητούμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.