Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η Εκκλησία διεκδικεί μερίδιο από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η χρηματοδότηση της Εκκλησίας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι το θέμα που επρόκειτο να θέσει στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για σήμερα στη 1.00 μετά το μεσημέρι και έγινε γνωστή κατά τη χθεσινή επίσκεψη του αρχιεπισκόποy στη Λαμία.
Αργότερα το μέγαρο Μαξίμου έκανε γνωστό σε μια λιτή ανακοίνωση ότι ο Ιερώνυμος επρόκειτο να επισκεφτεί τον πρωθυπουργό.
Κατά την επίσκεψή του στη Λαμία ο Ιερώνυμος ζήτησε η πολιτεία να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση σε συνεργασία με την Εκκλησία. Υπενθύμισε, μάλιστα, πως «τα μοναστήρια με εγκύκλιο του επισκόπου Ιωσήφ συγκέντρωσαν περισσότερες από 800 οκάδες χρυσού και τον προσέφεραν στον αγώνα σώζοντας έτσι την Επανάσταση του 1821».
Ρωτήθηκε επίσης εάν συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη ....

Παπαθανασίου. Ο αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε τη συνάντηση και είπε ότι «κάνουμε μεγάλο αγώνα για να πάρουμε και εμείς ως Εκκλησία το μερίδιο των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε επιχειρήσεις ούτε έργα φιγούρας. Είναι έργα αγάπης και επικοινωνίας. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας και για μας σήμερα να υπάρχουν κατάκοιτοι και εγκαταλελειμμένοι και να μην έχουν στέγη». Και συνέχισε:

«Είναι ντροπή να μπορούν όλοι να προχωρούν και η Εκκλησία να μένει στο τέλος με κίνδυνο να μην μπει μέσα σε αυτά τα προγράμματα». Επιβεβαίωσε πως έδωσε εντολές να βοηθήσουν οι μητροπόλεις στην αντιμετώπιση της κρίσης λέγοντας πως «όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν». Από τη Μητρόπολη Λαμίας νωρίτερα είπε πως «ο αρχιεπίσκοπος δεν αποφασίζει μόνος του. Οπως κι ο υπουργός δεν αποφασίζει μόνος του. Ο υπουργός είναι υπηρέτης του λαού». Και γι' αυτό «δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς Εκκλησία αλλά ούτε Εκκλησία χωρίς κοινωνία».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/03/2009
Σχόλιο: Γιατί άραγε η εκκλησία θέλει να βοηθήσει με κοινοτικά κονδύλια και όχι με δικούς της πόρους; Είναι αυτό που λένε «με ξένα κόλυβα μνημόσυνο»
Ποιός αλήθεια θα ελέγξει το που θα πάνε αυτά τα χρήματα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.