Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ενίσχυση της ρευστότητας ζητά ο πρόεδρος του Επιμελλητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος απο τον Υπουργό Ανάπτυξης

Από τις ασκήσεις ετοιμότητας κατά της κρίσης η κυβέρνηση περνάει σε δραστικές λύσεις - Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με θέμα την πρόταση για δεύτερο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπάτος αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση ενός δευτέρου προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ για να καλυφθούν ακόμα πιο αποτελεσματικά οι ανάγκες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε ρευστότητα.
Εν όψει αυτής της προοπτικής, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων Νομών, όπου οι επιχειρήσεις βιώνουν μία σοβαρή κρίση από το 2007 και τώρα δέχονται ένα ακόμα πλήγμα.
Είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι πρέπει ανυπερθέτως να ..........

συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, οι οποίες έχουν πληγεί επίσης και είναι άδικο να μείνουν εκτός από τη στιγμή που πληρούν όλα τα κριτήρια.

Σε περίπτωση που η ένταξη τους δεν επιτρέπεται από την κοινοτική νομοθεσία, προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα νέο ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο θα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με μία προγραμματική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε με ευαισθησία τα παραπάνω έτσι ώστε να δοθεί μία ευκαιρία ανάκαμψης στις πολλαπλά βαλλόμενες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών μεταξύ των οποίων και οι επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.