Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

«Δεν ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον μας» Στον αέρα το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Τα θεμέλια των ελληνικών κοινωνικών δομών ουδέποτε υπήρξαν στέρεα, ειδικά όμως το τελευταίο διάστημα φαίνονται ανίκανα να εξασφαλίσουν τα οικοδομήματα που υποτίθεται ότι στηρίζουν.

Προγράμματα όπως τα «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης» (ΚΔΑΠ) και ΨΥΧΑΓΩ έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στη μοίρα τους, με τους εργαζόμενους να χτυπούν εις μάτην κλειστές πόρτες Υπουργείων και να βιώνουν συνεχή επαγγελματική ανασφάλεια. Το πρόβλημα, εξαιρετικά σοβαρό, επηρεάζει περισσότερους από 50 εργαζόμενους στη Μεσσηνία.

Από τον Άννα στον Καϊάφα

«Η απάντηση στο ερώτημα τι θα γίνει με το μέλλον των κοινωνικών δομών είναι πως κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει, γιατί κανείς δεν είναι αρμόδιος», δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο .........

«Βοήθεια στο Σπίτι» για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, κα Κατερίνα Τριανταφύλλου - Ψυχογυιοπούλου.

Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα ο Σύλλογος Δυτικής Πελοποννήσου πραγματοποίησε διήμερη στάση εργασίας κι επανειλημμένα επιδίωξε συναντήσεις με επικεφαλής Υπουργείων, χωρίς αντίκρισμα.

«Από το Υπουργείο Εσωτερικών μας έστειλαν στο Υπουργείο Απασχόλησης, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο», σημειώνει η κα Τριανταφύλλου - Ψυχογυιοπούλου. «Μετά από μεγάλη επιμονή κατορθώσαμε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλου, συναντήσαμε τον κ. Αλεξίου. Στο ερώτημά μας πότε θα πληρωθούμε, μας απάντησε ότι τα χρήματα έχουν δοθεί και πληρωνόμαστε ή οι Περιφέρειες τα χρησιμοποίησαν αλλού ή ακόμη χειρότερα τα πήραν οι Δήμοι και κάλυψαν άλλες ανάγκες τους, όταν γνωρίζουμε ότι τα χρήματα δεν έχουν εκταμιευθεί από το Υπουργείο Οικονομικών! Μάλλον πληρωνόμαστε και δεν το γνωρίζουμε».

«Επιτελούμε κοινωνική εργασία, όχι εθελοντική εργασία»

Από τα 1.070 Κέντρα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν κλείσει μέχρι στιγμής πανελλαδικά 80. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συλλόγου, περίπου 100 θα κλείσουν έως τις 30 Απριλίου κι έπεται συνέχεια.

«Μιλάμε για 550 εργαζόμενους στη Δυτική Πελοπόννησο, που δεν ξέρουν ποιο είναι το μέλλον τους», τονίζει η κα Τριανταφύλλου - Ψυχογυιοπούλου. «Μόνο στον Νομό Μεσσηνίας τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι!».

Στην ερώτηση ποιες θα είναι οι μελλοντικές κινητοποιήσεις τους, η πρόεδρος του Συλλόγου απάντησε: «Κάποιοι άνθρωποι μας έχουν ανάγκη. Δεν μπορούμε να λείπουμε από τη θέση μας για μεγάλο διάστημα κι επομένως μας είναι δύσκολο να καταφύγουμε σε μεγάλες κινητοποιήσεις. Ωστόσο, στις 27 Μαρτίου, οπότε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλος, θα βρίσκεται στην Πάτρα, θα είμαστε εκεί! Ίσως τότε πάρουμε τις απαντήσεις, που δεν μας έδωσε όταν μας παρέπεμψε στον διευθυντή του γραφείου του».

«Επιτελούμε κοινωνική εργασία, όχι εθελοντική εργασία», κατέληξε η κα Τριανταφύλλου - Ψυχογυιοπούλου τις δηλώσεις της στην Επικαιρότητα. «Πρέπει να μπορούμε να ζήσουμε, για να μπορούμε και να προσφέρουμε».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.