Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών

Για αρκετά θέματα και ζητήματα, που αφορούν στον Δήμο Φιλιατρών, ελήφθησαν αποφάσεις στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, για τη δακοκτονία έτους 2009 ομόφωνα αποφασίστηκε στα Τοπικά Διαμερίσματα Χριστιανούπολης και Πλάτης να την κάνουν μόνοι τους οι παραγωγοί σύμφωνα με αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, για τα Τ.Δ. Χαλαζονίου και Εξοχικού αποφασίστηκε να γίνει δολωματικός ψεκασμός σύμφωνα με αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, ενώ για τα Φιλιατρά η απόφαση, που ........

ελήφθη κατά πλειοψηφία, ήταν να κάνει δακοκτονία ο καθένας μόνος του.

Η Αντιπολίτευση ψήφισε λευκό τονίζοντας ότι, θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η γνώμη του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού
Στη συνέχεια, σχετικά με τη συνεκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου α) οικοπέδου Μύλου και β) οικοπέδου αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Αγρίλη με τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη. Αν και η απόφαση ήταν ομόφωνη, προκλήθηκε ένταση μεταξύ δημοτικών συμβούλων Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.
Ομόφωνες ήταν οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την ανασύσταση Δ.Σ. Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, την αποζημίωση προέδρων και μελών των ΝΠΔΔ του Δήμου, την κατανομή ΚΑΠ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων κι εγκρίθηκαν οι ετήσιες επιχορηγήσεις ΚΑΠΗ, Ο.Α.& Ν και Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
Ομόφωνα έγινε και η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος - προϋπολογισμού έτους 2009, που ήταν τυπική, καθώς ένα έργο ήταν διπλοεγγεγραμμένο.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε έγκριση δαπάνης εορταστικών εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου 2009, αποδοχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη δαπάνης πληρωμής προσωπικού ΚΕΠ με σύμβαση μίσθωσης έργου, έγκριση κατασκευής πατώματος στην πλατεία, καταστήματος «Φρεσκονοστιμιές ΕΠΕ».
Ομόφωνα έγινε η παραλαβή της συγκοινωνιακής μελέτης, με τον δήμαρχο, Άλκη Ξύγκα, να σημειώνει πως θα εφαρμοστεί σταδιακά και τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Δημήτρη Σωτηρόπουλο, να τονίζει πως η μελέτη δεν προτείνει κάτι καινούριο πέρα από τα αυτονόητα, που όλοι γνώριζαν..

Το Φιλιατρά News σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συνεδρίαση που έγινε στις 17 Μαρτίου.

Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε.

Σημείωση:
Στο πρωτο κουτάκι βλέπετε 3 γραμματα. Αυτά τα βαζετε δίπλα στο α΄δειο κουτακι και πατάτε Download.

Κάτω απο τον πίνακα που θα σας βγάλει αφού πατήσετε το Download βλέπετε μια αντίθετη μέτρηση. Περιμένετε να μηδενίσει και ξαναπατάτε το Download. Eπιλέγετε που θα το αποθηκεύσετε και κατεβαίνει.
Εύκολο είναι.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 131ΜΒ


4 σχόλια:

  1. ενώ για τα Φιλιατρά η απόφαση, που ........ελήφθη κατά πλειοψηφία, ήταν να κάνει δακοκτονία ο καθένας μόνος του. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Φιλιατρινοί ελαιοπαραγωγοί διαμένουν και εργάζονται εκτός Φιλιατρών και οι περισσότεροι μάλιστα βρίσκονται στην Αθήνα, ως εκ τούτου είναι αδύνατη η δακοκτονία από τον καθένα μόνο του...
    Πιστεύω ότι μια απόφαση θα πρέπει να συνυπολογίζει όλες τις παραμέτρους για να είναι ορθή!
    Πέρα από αυτό, θα έπρεπε να ζητηθεί η άποψη του Αγροτικού Συλλόγου της πόλης μας, έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν τον Αγροτικό Σύλλογο στην γωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... να τονίζει πως η μελέτη δεν προτείνει κάτι καινούριο πέρα από τα αυτονόητα, που όλοι γνώριζαν..
    Από πότε ανατίθενται μελέτες που πληρώνονται για το αυτονόητο.
    Θα έπρεπε πριν την ανάθεση, να ερωτηθεί ο εν λόγω κύριος εάν εχει να προτείνει κάποια καινούργια λύση και μετά από αυτό να του ανατεθεί η όχι η μελέτη.
    Πληρώθηκε μιά μελέτη η οποία δεν προσφέρει τίποτα, περίεργα πράγματα...
    Βέβαια πιθανόν άλλος συγκοινωνιολόγος να είχε προτάσεις, δεν ξέρω τί έγινε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...έγκριση κατασκευής πατώματος στην πλατεία, καταστήματος «Φρεσκονοστιμιές ΕΠΕ».Τελικά η πλατεία θα καταντήσει καραγκιόζ-μπερντέ. Αν ο κάθε καταστηματάρχης θέλει να διαφοροποιηθεί από τους άλλους όμοιους του, ας βρεί άλλους τρόπους, δικό του το πρόβλημα, μέχρι και καλύβες θα δούμε στο τέλος στην πλατεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω ενα τσαντηρι Χαραλαμπε,να το φερω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.