Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Συνάντηση Δράκου - Καραμπάτου για την προωθηση του Ελαιολάδου και των Μεσσηνιακών προϊόντων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Στην συνάντηση τέθηκε επι τάπητος το θέμα της προώθησης του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου καθώς επίσης και των Μεσσηνιακών προϊόντων σε δέκα πόλεις στην Βόρειο Ελλάδα, καθώς επίσης και σε μια έκθεση η οποία είναι πρωτοβουλία του επιμελητηρίου της ΕΑΣ Μεσσηνίας και της Ν.Α.Μ. και θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα.
Οι δυο πλευρές τόνισαν ότι είναι θετικοί σε μια τέτοια κίνηση και τόνισαν ότι θα μελετήσυν το θεσμικό πλαίσιο επι τη βάση του οποίου θα γίνει η πρόταση στα αρμόδια όργανα στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να πάρουμε νόμιμες αποφάσεις.

Σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος .........

Δημήτρης Δράκος ανέφερε τα εξής:

«Όπως ξέρετε κάνουμε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση του ελαιολάδου, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
Οι Δρόμοι της Ελιάς και του Λαδιού, έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια, ανάλογη με παλαιότερη προσπάθεια που είχαμε κάνει εμείς σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είμαστε συνδιοργανωτές σε μια κίνηση προβολής του ελαιολάδου, σε 10 πόλεις στην Βόρεια Ελλάδα, και μελετούμε και πολύ σύντομα θα έχετε και το πρόγραμμα της ύπαρξης μιας έκθεσης στο Σύνταγμα για την προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, της ΕΑΣ και της ΝΑΜ, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο σε αυτήν την πολύ σπουδαία κατεύθυνση.
Τέλος, το ζήτημα το οποίο είδε και το φως της δημοσιότητας, με επιστολή την οποία έδωσε ο Πρόεδρος και απευθυνόταν στην Αυτοδιοίκηση για το ζήτημα της ίδρυσης γραφείου υποστήριξης συνεδριακού τουρισμού στην Μεσσηνία.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι είμαστε θετικοί, θα συμβάλλουμε σε αυτήν την κίνηση, θα μελετήσουμε από κοινού το θεσμικό πλαίσιο, επί τη βάσει του οποίου θα λειτουργήσουμε για να φέρουμε την εισήγηση αυτή στα αρμόδια όργανά μας, στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να πάρουμε νόμιμες αποφάσεις προώθησης αυτού του ζητήματος.
Γνωρίζετε, ότι για το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας και για την προβολή της σε ελληνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο λειτουργεί χρόνια στην ΝΑΜ με την ευθύνη της ΝΕΤΠ συγκροτημένη δομή, η οποία υποστηρίζει αυτήν την πάρα πολύ σπουδαία υπόθεση και φυσικά επιθυμούμε και θα επιδιώξουμε κοινά να την αναβαθμίσουμε κατά θεματικό και εξειδικευμένο πεδίο και νομίζω ότι θα δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.