Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

«Ποια έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ;»

Ερώτηση με θέμα «Να δοθεί πλήρης εικόνα για όλα τα έργα οδοποιίας που χρηματοδοτήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ» απέστειλαν προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί στο Σώμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ.κ. Θανάσης Πετράκος και Νίκος Πατσαρίνος αντίστοιχα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, κύριε Νομάρχη.

Με δεδομένο το γεγονός ότι αν δεν είχε καταστραφεί η Πελοπόννησος από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί όλα τα έργα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Γ' ΚΠΣ, ζητάμε να δοθεί πλήρης εικόνα για όλα τα έργα οδοποιίας που χρηματοδοτήθηκαν και από το Γ' ΚΠΣ.
Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα από τα έργα οδοποιίας για τα οποία είχε και έχει ευθύνη η ΝΑΜ και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν.........

από τα κονδύλια και του Γ' ΚΠΣ (μερικά βέβαια έρχονται από το Β' ΚΠΣ) παρουσίασαν και παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα: Σοβαρές ελλείψεις στις μελέτες.
Υπερβάσεις στον αρχικό προϋπολογισμό του κάθε έργου. Χρονικές παρατάσεις για την ολοκλήρωσή τους. Μεγάλη καθυστέρηση στους χρόνους ολοκλήρωσης και παράδοσης. Σοβαρά τεχνικά προβλήματα (κατολισθήσεις κ.λπ.).
Περιβαλλοντικά προβλήματα. Διάθεση πιστώσεων για τα έργα από πόρους της ΝΑΜ.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ακόμη εκκρεμεί και η αποπληρωμή και η παράδοση έργων που κυριολεκτικά έχουν "στοιχειώσει" χρονικά όπως το Πλάτσα - Μηλέα, Εξωχώρι - Σαϊδόνα, Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο.

Και βέβαια το τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την κατολίσθηση στη βελτίωση της 1ης επαρχιακής οδού (Κοσκάρακα).
Επειδή για όλα αυτά έχετε σοβαρές πολιτικές ευθύνες, ζητάμε να μας δοθεί πλήρης εικόνα της εξέλιξης όλων των έργων οδοποιίας, που χρηματοδοτήθηκαν και από το Γ' ΚΠΣ:
Πλάτσα - Μηλέα. Εξωχώρι - Σαϊδόνα. Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο. Βασιλίτσι - Κορώνη. Γαργαλιάνοι - Μάραθος. Καζάρμα - Τουλούπα Χάνι.
Παράκαμψη Εύας (7η επαρχιακή οδός). Αυλώνα - Καρυές - Ελαία. Βελτίωση 1ης επαρχιακής οδού κ.λπ. Συγκεκριμένα ζητούμε να ενημερώσετε το Ν.Σ. και να μας δώσετε όλα τα σχετικά έγγραφα:
α) Τι προϋπολογισμό αρχικό είχε το κάθε έργο;
β) Τι σύμβαση υπογράφηκε και ποιο το ύψος κάθε σύμβασης;
γ) Πότε δημοπρατήθηκε το κάθε έργο;
δ) Πότε άρχισε η κατασκευή του και ποιος ο χρόνος περαίωσής του;
ε) Τι παρατάσεις δόθηκαν;
στ) Τι συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις δόθηκαν σε κάθε έργο και από πού χρηματοδοτήθηκαν;
ζ) Σε ποια φάση παραλαβής βρίσκεται το κάθε έργο;
η) Αν εκκρεμούν άλλες εργασίες και ποιες και αν αυτές ήταν στην αρχική μελέτη.
θ) Ειδικά για τα έργα που έρχονται από το Β' ΚΠΣ (Πλάτσα - Μηλέα, Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο, Εξωχώρι - Σαϊδόνα), γιατί ακόμη δεν έχουν παραληφθεί;
ι) Εκτός από το έργο της 1ης επαρχιακής οδού και το Κεφαλόβρυσο - Ραυτόπουλο, σε ποια άλλα έχουν παρουσιαστεί τεχνικά προβλήματα, ποια είναι η αιτία τους και τι προβλέπεται για την αποκατάσταση των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί; Επιπλέον ζητάμε να μας δοθούν και οι εκθέσεις των αναδόχων για τις αιτίες των τεχνικών προβλημάτων.
ια) Ειδικά επίσης για το Γαργαλιάνοι - Μάραθος, διορθώθηκε η κάλυψη της απαλλοτριωμένης ζώνης όπως είχατε δεσμευτεί;
ιβ) Για το Βασιλίτσι - Κορώνη έχει γίνει αίτηση διάλυσης της εργολαβίας εκ μέρους του αναδόχου και αν ναι ποιους λόγους επικαλείται ο ανάδοχος και πώς έχετε αποφασίσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα (ζητάμε να μας δοθεί και η αίτηση του αναδόχου για τις αιτίες);
ιγ) Ποια απ' αυτά τα έργα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί θα κάνετε πρόταση να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν;».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.