Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ενημερωτική ημερίδα στο Λύκειο Φιλιατρών

Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών, όπου αναπτύχθηκαν θέματα για την υγιεινή διατροφή, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, την προστασία του περιβάλλοντος και σχετικά επαγγέλματα, με στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές στα σημαντικά αυτά ζητήματα και τις επαγγελματικές επιλογές που παρέχουν.

Ο διευθυντής του σχολείου Σταμάτης Γιαννακόπουλος μας επισήμανε χαρακτηριστικά για την ημερίδα:
«Είναι μια ενημερωτική ημερίδα που γίνεται από το Γενικό Λύκειο σε συνεργασία με το Γραφείο Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Καλέσαμε δύο ομιλητές, τον ομότιμο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ....

Παναγιώτη Αθανασόπουλο να μας μιλήσει για την υγιεινή διατροφή και σχετικά επαγγέλματα, και τον Αγγελο Δημόπουλο ανώτερο στέλεχος της Eurobank για το περιβάλλον την προστασία του -ανακύκλωση, κομποστοποίηση- και τα σχετικά επαγγέλματα.

Στόχος είναι να ενημερωθούν τα παιδιά στην εφηβική ηλικία που βρίσκονται τώρα, για την υγιεινή διατροφή τους, τις τροφές και την παχυσαρκία, να ξέρουν ποιες είναι υγιεινές τροφές και ποιες όχι - όπως και για την ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος που όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε.
Γιατί πώς αλλιώς θα ζήσουμε σε αυτό το σπίτι που λέγεται πλανήτης Γη, στον οποίο είμαστε ενοικιαστές;
Θα πρέπει λοιπόν να το προστατεύσουμε για εμάς και τις επόμενες γενιές.
Πρέπει να προβληματιστούν τα παιδιά ότι όλα αυτά δεν πρέπει να τα αφήνουμε στην τύχη τους, αλλά να βοηθάμε και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.