Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Μήνυμα Νομάρχη Μεσσηνίας για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Από το 1910 που καθιερώθηκε στην Κοπεγχάγη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σε όλο τον πλανήτη. Η ημέρα αυτή αποτελεί έναν εορτασμό επίκαιρο και αναγκαίο, με μέγα πολιτικό νόημα.
Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη τα πολιτικά δικαιώματα των γυναικών καθιστώντας το αίτημα για την ισότητα των δύο φύλων κατά ένα μεγάλο μέρος του ανικανοποίητο.

Ως Νομάρχης Μεσσηνίας χαιρετίζω τον αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους. Ο ρόλος της γυναίκας εργαζόμενης, της γυναίκας συζύγου, της γυναίκας μάνας έχει αναβαθμιστεί στην ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον θεσμικά.
Την ισότητα όμως μεταξύ των δύο φίλων δεν τη φέρνουν μονάχα οι νόμοι.
Τη φέρνει ο κάθε ένας από εμάς με το σεβασμό και την αγάπη που δείχνει έμπρακτα για τη μάνα, τη γυναίκα και την κόρη του, του ιδίου και του διπλανού του.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ως Νομαρχία Μεσσηνίας προτρέπουμε τις γυναίκες να λάβουν ενεργό ρόλο στην τοπική .........

πολιτική σκηνή και να προσφέρουν με ζήλο και μεράκι της υπηρεσίες τους στον τόπο.
Η προσφορά τους δεν είναι μόνο πολύτιμη αλλά και αναγκαία. Η Ελλάδα μας έχει πολλά τέτοια παραδείγματα ανεκτίμητης προσφοράς να επιδείξει. Παραδείγματα που πρέπει να τιμούμε καθημερινά στο πρόσωπο κάθε γυναίκας.


Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.