Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τα μάθατε τα νέα; Οι γυναίκες σύνταξη στα 65...

Την εξίσωση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών ζητεί από τη χώρα μας το Ευρωδικαστήριο. Πώς θα γίνει αυτό; Είτε με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών, στα 65 χρόνια, είτε με τη μείωση του αντίστοιχου ορίου για τους άνδρες. Προτείνω το δεύτερο- διαφορετικά θα βαρεθείτε (και εσείς και οι επόμενες γενιές) να με διαβάζετε. Πρόκειται ούτως ή άλλως για λύση που βρίσκει σύμφωνους και τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μου, υποθέτω, αφού και οι πρώτοι ωφελούνται και οι δεύτερες δεν χάνουν, όχι; Στο μεταξύ αντί οι Ευρωπαίοι να μας δώσουν νωρίς νωρίς συντάξεις για να ησυχάσουν από εμάς, μας σφίγγουν και άλλο...

το ζωνάρι. Την υπαγωγή της πολυβασανισμένης αλλά υπερήφανης πατρίδας μας (και πάλι) σε καθεστώς επιτήρησης εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί έχουμε, λέει, υπερβολικό έλλειμμα. Ε και; Δικό μας είναι!
«Ο,τι έχουν ζητήσει οι Βρυξέλλες το έχουμε κάνει!» δήλωσε ο ηρωικός υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου. Εκτός από το να μειώσουμε το έλλειμμά μας, υποθέτω, αν αυτό απασχολεί έστω και στο ελάχιστο τον νέο τσάρο της Εθνικής μας Οικονομίας. Τις Βρυξέλλες πάντως τις απασχολεί. Γι΄ αυτό και δίνουν στην κυβέρνησή μας προθεσμία έξι μηνών για να νοικοκυρέψει τα ανοικοκύρευτα.
Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.