Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Μείωση κατά 50% στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων

«Μάχη με το χρόνο» δίνει το Υπουργείο Οικονομίας για την οριστικοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης για τη μείωση κατά 50% τουλάχιστον των τελών ταξινόμησης των αυτοκινήτων, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η σχετική αγορά, που πλήττεται ιδιαίτερα από τα νέα δεδομένα στην οικονομία.

Οι διαρροές στον Τύπο και η έμμεση επιβεβαίωσή τους από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς οι όποιοι ενδιαφερόμενοι περιμένουν τις νέες μειωμένες τιμές πώλησης για να προχωρήσουν στις αγορές που έχουν αποφασίσει.

Έτσι, είναι πλέον πιεστική ανάγκη να γίνει το ταχύτερο δυνατόν ρύθμιση για τη μείωση του ειδικού ......

τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων για τέσσερις μήνες. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει τις επόμενες ημέρες -αν είναι δυνατόν μέσα στην εβδομάδα- στη Βουλή την απαιτούμενη τροπολογία.

Υπολογίζεται οι τιμές να πέσουν κατά 400 εως 8.000 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό τους. Το μέτρο θα περιλαμβάνει, εκτός απροόπτου, και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αφού μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος στην Ε Ε είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τις νέες διατάξεις.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αν η μείωση των τελών ταξινόμησης θα τονώσει την αγορά αυτοκινήτου, που περνά τις χειρότερες ημέρες του τα τελευταία 40 χρόνια.

Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα για απώλεια εσόδων του κράτους, αφού η μείωση αυτής της μορφής φορολογίας θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των πωλήσεων και συνεπώς από την αύξηση εσόδων από ΦΠΑ.

Ο κλάδος του εμπορίου του αυτοκινήτου έχει υποστεί βαρύ πλήγμα λόγω κρίσης, με τις πωλήσεις να έχουν υποχωρήσει κατά 37% στο πρώτο δίμηνο του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2008, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να έχουν ήδη κλείσει και αρκετοί εργαζόμενοι να έχουν απολυθεί ή να κινδυνεύουν με απόλυση.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.