Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30 μαρτίου το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8.00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα είναι: Η έγκριση πρακτικών 21ης/2008, 1ης/09, 2ης/09 και 3ης/09 συνεδριάσεων του Ν.Σ. Ενημέρωση. Ερωτήσεις - Επερωτήσεις. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα: Ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού κι έκτακτου προσωπικού για το έτος 2009. Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων, κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος. Μελέτη καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα των Κοινωνικών Πολιτικών και Προγραμμάτων στη Ν. Α. Μεσσηνίας. Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της Ν.Ε. Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Έγκριση σκοπιμότητας και όρων Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του .........

έργου: «Ανάπλαση πλατείας Δ.Δ. Ελληνοεκκλησιάς Δήμου Ανδρούσας». Εισηγητής θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, κ. Χρήστος Ριζάς.

Κατανομή πιστώσεων ΚΑΠ/2009 επενδύσεις. Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών, κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Πρόγραμμα βελτίωσης - συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου Νομού Μεσσηνίας (ΚΑΠ/2009). Εισηγητής ο πρόεδρος της Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών, κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Τροποποίηση προγράμματος ΣΑΝΑ 2009. Εισηγητής θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, κ. Χρήστος Ριζάς.

Έγκριση τροποποίησης τίτλου εκτέλεσης εργολαβιών για τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις της ΝΑΜ προς αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία σε τεχνικά έργα στην παράκτια ζώνη Ν. Μεσσηνίας. Εισηγητής θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Σπύρος Κοντοθανάσης.

Κλείσιμο ερανικών λογαριασμών - Απολογισμός. Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της Ν.Ε. Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Τροποποίηση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Μελέτη Αξιοποίησης Υποθαλάσσιων Αναβλύσεων Στούπας». Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της ΝΕ Προγραμματισμού και Υποδομών κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου: «Εκσυγχρονισμός της Μηχανοργάνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας». Εισηγητής θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Νικόλαος Μπαρούνης.

Παράταση προγραμματικής σύμβασης σκοπιμότητας για τη μελέτη τεχνητού υφάλου στον κόλπο Κυπαρισσίας. Εισηγητής θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, κ. Χρήστος Ριζάς.

Όχι στη μετατροπή του Ταϋγέτου σε μόνιμο σκουπιδότοπο των Δήμων της τέως Επαρχίας Καλαμάτας. Εισηγητής θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», κ. Αθανάσιος Πετράκος.

«Να κλείσουν τώρα τα ΚΕΣ, για να μην κλείσει το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Καλαμάτας» και «Συζήτηση για το ΤΕΙ και τις προτάσεις για κατάργηση της “βάσης του 10”». Εισηγητές θα είναι οι επικεφαλής των συνδυασμών «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» και «Ανατροπή», κ.κ. Αθανάσιος Πετράκος και Χρήστος Μαλαπάνης αντίστοιχα.

Κίνδυνος περικοπών των επιδοτήσεων, αλλά και σε αδιέξοδο θα οδηγηθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τη φετινή χρονιά. Εισηγητής θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», κ. Αθανάσιος Πετράκος.

Έγκριση μετακίνησης και πληρωμής οδοιπορικών εξόδων. Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της Ν.Ε. Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων, κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.