Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Προβλέψεις του Ο.Ο.Σ.Α για τη Γεωργία του 2020

* Ο ρυθμός αύξησης της κατανάλωσης τροφίμων θα μειωθεί.
* Οι αλλαγές στις επιθυμίες των καταναλωτών και γενικότερα των πολιτών στις χώρες του ΟΟΣΑ θα οδηγήσουν σε μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων υπέρ της διατήρησης ακαλλιέργητων χώρων.
* Ο μέσος όρος αύξησης των αποδόσεων στα σιτηρά και στους ελαιούχους σπόρους στις χώρες του ΟΟΣΑ θα είναι 1,4%, ενώ στις άλλες χώρες θα είναι κάπως μεγαλύτερος.
* Θα συνεχίσει να μειώνεται ο αριθμός των εκτρεφομένων ζώων στις χώρες του ΟΟΣΑ. Ο ρυθμός μείωσης του αριθμού των γαλακτοφόρων αγελάδων θα είναι 0,5%, ενώ η αύξηση της παραγωγής γάλακτος θα είναι 1,1%.
* Θα συνεχισθεί η μακροχρόνια τάση για μείωση των γεωργικών τιμών, όμως ο ρυθμός μείωσης θα είναι μικρότερος από ότι τις προηγούμενες δεκαετίες.
* Η αναμενόμενη μείωση των τιμών στα βασικά γεωργικά...

προϊόντα θα οδηγήσει σε μείωση και των γεωργικών εισοδημάτων. Η γεωργία θα συνεισφέρει όλο και λιγότερο στη δημιουργία του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος.
* Αναμένεται μεγέθυνση του μέσου μεγέθους γεωργικής εκμετάλλευσης που διαπιστώνεται στις χώρες του ΟΟΣΑ.
Πηγή:agrotypos
Σχόλιο:Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες και συμπτωματικές οι μειώσεις των τιμών τη χρονιά που διανύουμε αλλά η αρχή μιας συνεχόμενης πτωτικής πορείας . Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα πρέπει να υπάρξει υπεύθυνη αναζήτηση καινούργιων προτάσεων επί του προκειμένου για να επιβιώσει ο αγροτικός τομέας. Ας αρχίσουμε λοιπόν να συζητάμε ο καθένας από το χώρο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.