Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

1,5 εκατομμύριο ευρώ ή κόβουμε τη γραμμή! Επαναλαμβανόμενα απειλητικά τηλεφωνήματα για δολιοφθορά

Φόβος και τρόμος επικρατεί στους σιδηροδρομικούς καθώς και το επιβατικό κοινό του ΟΣΕ μετά τα επαναλαμβανόμενα, δύο, απειλητικά τηλεφωνήματα αγνώστου καθώς και την αποκοπή της γραμμής, μήκους 10 εκατοστών, που την Τρίτη 3 Μαρτίου αμαξοστοιχία συντήρησης των σιδηροδρομικών γραμμών με κατεύθυνση την Καλαμάτα εντόπισε 2,5 χιλιόμετρα πριν τον Σταθμό του Ζευγολατιού.

Να σημειωθεί ότι, στις 11.40 το βράδυ της Δευτέρας 2 Μαρτίου άγνωστος τηλεφώνησε στον σταθμάρχη Καλαμάτας και του είπε ότι, αν δεν του καταβάλλουν 1,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει στην αποκοπή της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα ανάμεσα στο Ζευγολατιό και το Καλό Νερό.

Ο σταθμάρχης ως όφειλε ενημέρωσε άμεσα τους εμπλεκόμενους σταθμάρχες των δύο .........

σταθμών, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους μηχανοδηγούς των συρμών, που ήταν σε κυκλοφορία και τους έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες για αυξημένη προσοχή.
Το απειλητικό τηλεφώνημα στον ΟΣΕ επαναλήφθηκε και το βράδυ της Τρίτης, με το ερώτημα αν έχουν τα λεφτά…
Από την πρώτη κιόλας στιγμή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία έσπευσε επί τόπου, εκεί όπου είχε αποκοπεί η γραμμή κι έχει συλλέξει ήδη τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία κι εξετάζει, ενώ προανάκριση διενεργείται από τις τοπικές Αρχές σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Παράλληλα, σημειώνουμε πως, στον ΟΣΕ συστάθηκε Επιτροπή για την εσωτερική διερεύνηση του συμβάντος.

Το γεγονός ότι επαναλήφθηκε το τηλεφώνημα το βράδυ της Τρίτης προβληματίζει τις Αρχές που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.