Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Νέες προειδοποιήσεις της Microsoft για τους χρήστες των Windows 7 και IE8

Η Microsoft επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, στους χρήστες την προειδοποίησή της που αφορά στο Windows XP Service Pack 3, ότι δηλαδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ το SP ή τον Internet Explorer 8.

Αρχικά, τη συγκεκριμένη προειδοποίηση είχε επισημάνει, τον περασμένο Αύγουστο, η υπεύθυνη προγραμματισμού της Microsoft, Jane Maliouta όταν η Microsoft κυκλοφόρησε την beta έκδοση του αναμενόμενου browser.
Τώρα, προειδοποιεί για ακόμα φορά τους χρήστες, με αφορμή τη χθεσινή κυκλοφορία του Release Candidate 1 (RC1).

Σε σχόλιο στο IE blog, η Maliouta συνιστά στους χρήστες που είχαν εγκαταστήσει το IE8 Beta 1 ή Beta 2 ΠΡΙΝ την αναβάθμιση των Windows XP στο SP3, να απεγκαταστήσουν χειροκίνητα παλαιότερα IE8 previews.
Όσοι επιλέξουν να μην ακολουθήσουν τη συμβουλή της, θα κολλήσουν όχι μόνο με το IE8 RC1 αλλά και το Windows XP SP3.

«Το Windows XP SP3 και το IE8 RC1 θα παραμείνουν μόνιμα στο .....

σύστημα» υπογράμμισε η Maliouta. Θα συνεχίσετε να έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε στις νέες εκδόσεις του IE8, όταν θα γίνονται διαθέσιμες, αλλά δεν θα μπορείτε να τις απεγκαταστήσετε». Όπως είχε συμβεί και τον Αύγουστο, όταν πολλοί από τους χρήστες XP SP3 βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση καθώς πραγματοποίησαν αναβάθμιση από το IE8 Beta 1 στην Beta 2, ένα προειδοποιητικό μήνυμα θα εμφανιστεί στον browser.

Για να αποτραπεί το κλείδωμα, η Maliouta συνέστησε στους χρήστες αρχικά να κάνουν απεγκατάσταση του Windows XP SP3 και μετά του IE8 Beta 1 ή Beta 2. Στη συνέχεια θα πρέπει να επανεγκαταστήσουν το XP SP3 και μόνο τότε να εγκαταστήσουν το IE8 RC1.

Όπως αναφέρει η Maliouta, η μεγάλη αλλαγή στην ανάπτυξη του RC1 είναι ότι η Microsoft δεν ζητά πλέον από τους χρήστες των Windows Vista και Windows Server 2008 να κάνουν χειροκίνητη απεγκατάσταση προηγούμενων εκδόσεων του IE πριν ξεκινήσουν την εγκατάσταση του RC1. Λόγω αυτής της αλλαγής θα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει την αναβάθμιση RC1 σε όλους τους χρήστες που τρέχουν τον IE8 Beta 1 ή Beta 2 μέσω του Windows Update. Η Microsoft δεν έχει διευκρινίσει πότε θα γίνει κάτι τέτοιο και ούτε η Maliouta ανέφερε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επίσης άγνωστο παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία ενός συγκεκριμένου update για όσους χρησιμοποιούν τα Windows 7 beta, τα οποία η εταιρεία δημοσιοποίησε επίσημα στις 10 Ιανουαρίου.
Λόγω του χρόνου κυκλοφορίας της beta των Windows 7, η έκδοση του ΙΕ8 είναι προ – RC. Όπως διευκρίνισε η Maliouta, η Microsoft θα αναβαθμίσει τον ΙΕ8 των Windows 7 στο RC1 μέσω του Windows Update, παρόλο που δεν ήταν σαφής για το πότε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το IE8 RC1 χειροκίνητα από το web site της εταιρείας.

Τουλάχιστον μια επιπλέον αναβάθμιση χρειάζεται προτού γίνει εγκατάσταση του IE8 RC, ή προτού μπορέσει να τρέξει. Αν δεν γίνει αυτό τότε το ΙΕ8 RC θα μπλοκάρει κατά τη διάρκεια του setup και θα εμφανίσει το εξής μήνυμα: “Setup cannot continue because one or more updates required to install Windows Internet Explorer 8, are not present” (Το setup δεν είναι δυνατό να συνεχίσει αφού μια ή περισσότερες αναβαθμίσεις που χρειάζονται για την εγκατάσταση του Windows Internet Explorer, δεν είναι διαθέσιμες). Η αναβάθμιση υπάρχει ήδη σε όσα συστήματα τρέχουν το Vista SP1.

Η Microsoft ανάρτησε, επίσης, ένα αρχείο υποστήριξης που προσφέρει λύσεις για προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης καθώς επίσης και σημειώσεις που φανερώνουν προβλήματα συμβατότητας με ποικίλα λογισμικά, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής εργαλείων της Google Inc. αλλά και παλαιότερες εκδόσεις του δημοφιλούς VoIP προγράμματος, Skype. Επίσης, ασύμβατες με τον IE8 είναι και παλαιότερες εκδόσεις του Windows Live Login.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το IE8 RC1 για τα Windows XP, Vista, Server 2003 και Server 2008 από την ιστοσελίδα της Microsoft. Ο νέος browser δεν τρέχει με τα Windows 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.