Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Intel-Nvidia

Είναι κοινό μυστικό ότι η Intel και η Nvidia δε διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων και δε χάνουν ευκαιρία να το αποδεικνύουν. Το τελευταίο επεισόδιο στην αιώνια κόντρα έχει πρωταγωνιστή τον CEO της Intel Paul Otellini, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο τεχνολογίας προέβλεψε ότι το μέλλον της Nvidia είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνο.

Ο Otellini ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στο Goldman Sachs Technology conference που έλαβε χώρα στο San Francisco.
Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο ισχυρός άνδρας της Intel υποστήριξε ότι .........

η Nvidia δεν έχει λόγο να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία από τη στιγμή που δεν έχει στα άμεσα σχέδιά της τη δημιουργία ενός επεξεργαστή. Προέβλεψε, επίσης, ότι η Nvidia θα αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό στο μέλλον, όταν κυκλοφορήσουν προϊόντα που θα ενσωματώνουν CPU και GPU σε ένα chip.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι άσχετα με το χρονοδιάγραμμα της Intel που προβλέπει την κυκλοφορία του Larrabee το 2010. Ο Larrabee θα είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να ενσωματώσει τους δύο επεξεργαστές σε ένα chip. Παράλληλα, η AMD ετοιμάζει κι αυτή τη δική της πρόταση, η οποία έχει την κωδική ονομασία Fusion.

Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.