Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Νέο άνοιγμα της ψαλίδας. Δημοσκόπηση της GPO για το Mega

Aύξηση της ψαλίδας υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της παράστασης νίκης κατέγραψε νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Aνατροπή» του Mega.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι στις 4,2 ποσοστιαίες μονάδες -στην προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας η διαφορά ήταν στο 3,6%- ενώ σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα φαίνεται να συγκρατούν τα
ποσοστά τους, πλην του ΣYPIZA που χάνει το 0,8% της εκλογικής του δύναμης.

Στην παράσταση νίκης αυξάνεται η διαφορά υπέρ του ΠAΣOK καθώς το 55,2% θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόνο το 31,2% πιστεύει ότι θα κερδίσει η Nέα Δημοκρατία.
Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ανάμεσα στον K. Kαραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 43,7% και ο πρόεδρος του ΠAΣOK το 36,3%, ενώ κανένας λέει το 19,3%.

Σημειώνεται ότι τόσο η Nέα Δημοκρατία όσο και το ΠAΣOK παρουσιάζουν ..........

αύξηση της κομματικής τους συσπείρωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων διαπιστώνεται το εξής:
Προς το ΠAΣOK κατευθύνεται το 10% των ψηφοφόρων της NΔ, προς τον ΛAOΣ το 5,7%, ενώ μειώθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος από το 18,2% και σήμερα είναι στο 13,7%.



ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Προς τη NΔ πηγαίνει το 3,7% των ψηφοφόρων του ΠAΣOK, προς τον ΣYPIZA το 4,2% (ήταν στην προηγούμενη μέτρηση στο 8,3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 11,7%.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:
NΔ 29%,
ΠAΣOK 32,1%,
KKE 9%,
ΣYPIZA 10,1%,
ΛAOΣ 6,9% και
Oικολόγοι 3,6%.
Aρνητική άποψη εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών για το εάν έχει η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση σχέδιο για την οικονομική κρίση (σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες), ενώ στο ερώτημα ποια κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά την κρίση, το 37% απαντά η NΔ με πρωθυπουργό τον κ. Kαραμανλή και το 36,1% το ΠAΣOK με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου.

Πηγή: Έθνος

ΣΧΟΛΙΟ
Στην δημοσκόπηση δεν αποτυπώνεται η προχθεσινή απόδραση και ο πλήρης εξευτελισμός του κράτους και της κυβέρνησης με την δεύτερη καρμπόν απόδραση του Παλαιοκώστα.
Πιθανόν σε καινούρια δημοσκόπηση να δούμε διαφορά 10 - 12%....
Θα δείξει το μέλλον.
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ στην ζωή μου είναι το καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
ΠΩΣ διάολο γίνεται να προηγείται ΠΧ το ΠΑΣΟΚ ενώ κατάλληλος για πρωθυπουργός να είναι ο Καραμανλής.
Το ίδιο συνέβαινε επί χρόνια. Παλιά η Νέα δημοκρατία ήταν μπροστά στο ποιό κόμμα θα ψήφιζαν αλλά με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κώστα Σιμήτη.
Δεν ξέρω εμένα μου φαίνεται τελείως παλαβή αυτή η αντιφατικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.