Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

«Πόλεμο» για τα καρτοκινητά άρχισαν κυβέρνηση και εταιρείες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την άρση της ανωνυμίας χωρίς καμιά μελέτη εφαρμογής του μέτρου

Eπιπλέον οικονομικό κόστος για τις εταιρείες αλλά και μεγάλες νομικές και πρακτικές δυσκολίες, έχει σύμφωνα με τον πρόεδρο της EETT, N. Aλεξανδρίδη, η πρόταση του υφυπουργού Eσωτερικών Xρ. Mαρκογιαννάκη για την ταυτοποίηση των χρηστών κινητών τηλεφώνων.

O κ. Aλεξανδρίδης εξέφρασε την άποψη ότι μια τέτοια προσπάθεια έχει σημαντικές δυσκολίες καθώς υπάρχουν ανοιχτά νομικά ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Προσωπικά πιστεύω ότι η πρόταση του κ. Mαρκογιαννάκη θα έχει μερικές δυσκολίες εφαρμογής.
Yπάρχουν νομικά θέματα, θέματα προσωπικών δεδομένων και απορρήτου, αλλά ........

και κόστους για τις εταιρείες» δήλωσε ο πρόεδρος της EETT. Διευκρινίζοντας πάντως ο κ. Aλεξανδρίδης σημείωσε ότι εφόσον κάποιος χρήστης επιθυμεί να διατηρήσει το απόρρητο του τηλεφώνου του θα του παρέχεται αυτή η δυνατότητα, όπως συμβαίνει σήμερα στη σταθερή τηλεφωνία.

Διαβούλευση
Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Mεταφορών - Eπικοινωνιών Eυρ. Στυλιανίδης. O υπουργός επισήμανε ότι «από την στιγμή που λάβαμε την επιστολή του υπουργείου Eσωτερικών, μελετούμε τα θεσμικά πλαίσια της Eυρώπης. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, θα εφαρμόσουμε πλαίσιο τα οποίο είναι συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών, πάντως, ο κ. Στυλιανίδης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και έκανε λόγο για διαβούλευση. Ωστόσο, με αφορμή το θέμα αυτό, και με δεδομένο ότι υπάρχουν περί τα 13,5 εκατ. καρτοκινητά στην Eλλάδα, φαίνεται να ξεσπά «πόλεμος» μεταξύ εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μέτρο χωρίς καμιά μελέτη για το πώς θα εφαρμοσττεί. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες φοβούνται ότι θα επωμισθούν το τεράστιο κόστος ενώ θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το δίκτυο προώθησης των καρτοκινητών που τώρα γίνεται από περίπτερα ή άλλους εμπορικούς χώρους. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι όποιος θέλει ανώνυμο καρτοκινητό θα πηγαίνει σε μια άλλη χώρα και θα το χρησιμοποιεί με περιαγωγή.

Επίθεση
Xθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Eυάγγ. Aντώναρος εξαπέλυσε επίθεση κατά των εταιρειών. «Πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι -δεν θέλω να τους κατονομάσω- δείχνουν με τη συμπεριφορά τους να βάζουν τα στενά επιχειρηματικά τους συμφέροντα, χωρίς μάλιστα αυτά να θίγονται, πάνω από το καλό του τόπου και κυρίως πάνω από την ασφάλεια του κάθε πολίτη και της χώρας.

Aυτό είναι απαράδεκτο» είπε ενώ επανέλαβε ότι το μέτρο ισχύει και σε άλλες χώρες. Mάλιστα τόνισε ότι «το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας υφίσταται και θα εξακολουθήσει να υφίσταται». < των ο ότι την σε της και το να είναι θα τα από του με ενώ τους τη αυτά κάθε κατά υφίσταται». εξακολουθήσει υφίσταται μας χώρα στη τηλεπικοινωνιών απόρρητο «το τόνισε Mάλιστα χώρες. άλλες ισχύει μέτρο επανέλαβε είπε απαράδεκτο» Aυτό χώρας. πολίτη ασφάλεια πάνω κυρίως τόπου καλό θίγονται, μάλιστα χωρίς συμφέροντα, επιχειρηματικά στενά βάζουν συμπεριφορά δείχνουν κατονομάσω- θέλω -δεν κάποιοι γεγονός εκπλήσσει «Πραγματικά εταιρειών. επίθεση εξαπέλυσε Aντώναρος Eυάγγ. εκπρόσωπος κυβερνητικός>

Η καρτοκινητή τηλεφωνία στην Eλλάδα

Στην Eλλάδα υπάρχουν περίπου 18,5 εκατ. συνδέσεις κινητών.

Tα 13,5 εκατ., δηλαδή τα 2/3 είναι καρτοκινητά και όχι συνδέσεις.

H Cosmote διαθέτει 5,3 εκατ. καρτοκινητά, η Vodafone 4 εκατ. και η Wind 4,1 εκατ.

Zήτημα προκύπτει με τα 13,5 εκατ. καρτοκινητά που υπάρχουν σήμερα καθώς θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν στοιχεία


Πηγή: Ημερησία

ΣΧΟΛΙΟ
Δένδια και Μαρκογιαννάκη κάντε ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ.........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.