Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Εκτός οι Νέοι Αγρότες;

Ερώτηση του νομαρχιακού συμβούλου της Μείζονος Μειοψηφίας, Παναγιώτη Αλευρά, προς τον νομάρχη Μεσσηνίας με θέμα: «Εκτός μοριοδότησης μένουν οι Νέοι Αγρότες, για ένταξη στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, στους πυρόπληκτους Νομούς».

Αναλυτικά στην ερώτησή του ο κ. Αλευράς αναφέρει: «Κύριε Νομάρχη, μετά από μεγάλη καθυστέρηση και αρκετές τροποποιήσεις ξεκίνησε επιτέλους το πρόγραμμα Νέων Αγροτών (Μέτρο 1.1.2 του Άξονα 1 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-20013). Είναι γνωστό όμως ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό, δηλαδή ότι έχει συγκεκριμένες πιστώσεις για απεριόριστο αριθμό ενδιαφερομένων.
Γι' αυτό άλλωστε έχει βαθμολόγηση βάσει κριτηρίων και δημιουργία λίστας δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων.
Παραδόξως όμως στα κριτήρια υπολογισμού της βαθμολογικής κατάταξης δεν .......

συμπεριλαμβάνονται μόρια για τους ενδιαφερόμενους στις πυρόπληκτες περιοχές. Επειδή η μοριοδότηση των Νέων Αγροτών αδικεί τις πυρόπληκτες περιοχές και θα δημιουργήσει ανισορροπία μεταξύ των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επειδή ο Νομός Μεσσηνίας έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007. Ερωτάται ο κύριος Νομάρχης: Τι ενέργειες έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν, ώστε να αρθεί η αδικία και να ενταχθούν στα κριτήρια αξιολόγησης των Νέων Αγροτών μόρια για όσους προέρχονται από πυρόπληκτες περιοχές».

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.