Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Αγωνία Σαμαρά για τον αδερφό του

Δύσκολες στιγμές για τον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά από την περιπέτεια της υγείας του Αλέξανδρου την περασμένη Πέμπτη, που τον οδήγησε στο χειρουργείο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Αλέξανδρος Σαμαράς (σ.σ. πρόεδρος του Κολεγίου Αθηνών) το βράδυ της περασμένης Πέμπτης αισθάνθηκε ξαφνικούς έντονους πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Εκεί μετά τον πρώτο μικροβιολογικό και ακτινολογικό έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι έντονοι πόνοι οφείλονται δε ανεύρυσμα καρδιακής αορτής και λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης της κατάστασης μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Αμέσως ενημερώθηκε ο χειρούργος Αλκιβιάδης Μιχαήλ (σ.σ. Διευθυντής του Β καρδιοχειρουργικού τμήματος) και η ομάδα του για την άμεση εισαγωγή του ασθενή στο χειρουργείο.
Το σοβαρό πρόβλημα του Αλέξανδρου Σαμαρά αναστάτωσε ..........

την οικογένεια του υπουργού που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.
Μετά τη επέμβαση ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμεινε μία μέρα σε καταστολή και διασωληνωμένος.
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης φάνηκαν το Σάββατο το πρωί και οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να μεταφερθεί σε δωμάτιο της καρδιοχειρουργικής κλινικής.
Τέλος ο Διευθυντής της ΜΕΘ καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος, δήλωσε στην εφημερίδα «ESPRESSO» ότι :
«Η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά. Είναι ήδη στο δωμάτιο του από το Σαββάτο και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδος να πάρει εξιτήριο. Συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις κρατάμε τον ασθενή επτά με δέκα μέρες».
Το σοβαρό αυτό περιστατικό υγείας ήταν και ο λόγος που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, που είχε επίσημα οριστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Ωστόσο παρευρέθη αν’ αυτού η σύζυγός του Γεωργία, ενώ ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ορίστηκε ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κοντογιάννης.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.