Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Το θέμα αναθέσεων των Δικηγορικών υποθέσεων μονοπώλησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Συνήλθε τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ν.Α. Μεσσηνίας και συζήτησε μόνο το θέμα που εισηγήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Νομαρχιακός Συνδυασμός «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» με τίτλο: «Οι αναθέσεις των δικηγορικών υποθέσεων και οι ευθύνες του προέδρου του Ν.Σ. και του αντινομάρχη κ. Κωτσιόπουλου» χωρίς τελικά να ληφθεί απόφαση.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα λόγω της φύσης και των διαστάσεων που έλαβε ουσιαστικά εξάντλησε τον χρόνο της συνεδρίασης με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης να αναβληθούν για επόμενη συνεδρίαση.
Επιπλέον το Νομαρχιακό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης για ..........

την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διβαριού της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου.

Ερωτήσεις των νομαρχιακών συμβούλων

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση του Σώματος και συζητήθηκαν ερωτήσεις νομαρχιακών συμβούλων ως εξής:

Συζητήθηκε η διακοπή των εργασιών της ανάπλασης της προκυμαίας του λιμένος έμπροσθεν του λιμεναρχείου, και η δημοπράτηση επεμβάσεων αναβάθμισης ασφαλείας οδικού δικτύου, ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανατροπή», κ. Χρήστου Μαλαπάνη.

Επίσης ερώτηση του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» σχετικά με:

Τη δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΤΕΙ και στα ΙΕΚ του Νομού για την απασχόληση Μεσσήνιων νέων και ανέργων στις τουριστικές επενδύσεις που γίνονται στο Νομό, ΠΟΤΑ κ.λπ.

Τις επικίνδυνες λακκούβες στον δρόμο Μεσσήνη - Ριζόμυλος.

Τις παρατυπίες στη συγκρότηση της ΟΚΕ του Νομού.

Το Π.Δ. που ετοιμάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, με το οποίο επιδιώκεται το τελειωτικό χτύπημα στις ελιές Καλαμών.

Ερώτηση του συνδυασμού «ΝΑΣ» σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου στην οδό της Μάνης καθώς και την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Στούπα.

Ερώτηση της νομαρχιακής συμβούλου, Δήμητρας Ψαρούλη, σχετικά με:

Τον αποκλεισμό πτυχιούχων από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ καθώς και τα διαθέσιμα χρήματα για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών.

Ερώτηση του νομαρχιακού συμβούλου, Θεόδωρου Μπρεδήμα σχετικά με:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου από την ανεπαρκή αριθμητική της νέας Αγροφυλακής. Επίσης τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων Στούπας - Μάνης κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ερώτηση της νομαρχιακής συμβούλου, Κωνσταντίνας Νικολάκου, σχετικά με τα κρούσματα ηπατίτιδας που σημειώθηκαν στο 16ο Δημ. Σχολείο Καλαμάτας.

Τέλος, κοινή ερώτηση των νομαρχιακών συμβούλων, κ.κ. Ξαρχάκου Νικ. και Ψαρούλη Δήμητρας σχετικά με τον δρόμο Σωτηριάνικα - Κοσκάραγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.