Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Διαγωνισμός λογοτεχνίας στη μνήμη του Αλ. Βορρέ

Τον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι θέσεις που αποφασίστηκαν είναι 1 εργάτης κηπουρικής, 1 χειριστής μηχανημάτων έργων, 1 εργάτης οδοποιίας και κτηρίων και 2 ναυαγοσώστες.
Επίσης κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η τροποποίηση του προγράμματος “Θησέας“ που αφορούσε μεταφορά ποσού από το υπόλοιπο του έργου του βιολογικού καθαρισμού σε αυτό της αποχέτευσης.
Ακόμη, επί μακρόν συζητήθηκε -και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία- ένα ......

απορριμματοφόρο να μεταφέρει μια φορά την εβδομάδα στη χωματερή του δήμου σκουπίδια από τους Δήμους Αβίας, Αρφαρών, Θουρίας, Αριος, Οιχαλίας, Παπαφλέσσα και Λεύκτρου, για τους επόμενους 3 μήνες.
Οι δήμοι αυτοί λόγω της μεταβατικής διαδικασίας στη διαχείριση απορριμμάτων δεν μπορούν πλέον να υπογράψουν συμβάσεις με τους ιδιώτες για την απόθεση των σκουπιδιών τους.

Στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν εγκρίθηκε η δαπάνη για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, με περικοπή 5 χιλ. ευρώ - ενώ θετικά είδε το Σώμα την πρόταση του Ιωάννη Βορρέ, πρώην δημάρχου Παιανίας που κατάγεται από την πόλη, να θεσπιστεί ένας διαγωνισμός λογοτεχνίας υπό την αιγίδα του δήμου στην μνήμη του αδερφού του Αλέξανδρου Βορρέ.
Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα έρθει σε επαφή μαζί του ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της πρότασής του και πώς μπορεί να γίνει αυτό.
Ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας έκανε μια πρώτη ενημέρωση του Σώματος για την σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη σχετικά με την κατασκευή του δρόμου παράκαμψης των Φιλιατρών. Οπως σημείωσε, το Σώμα θα τοποθετηθεί εκτενώς στο θέμα όταν φτάσει σε αυτό η έκθεση των μελετητών για τις δύο προτάσεις, δηλαδή για ανατολική και δυτική χάραξη - τόνισε όμως ότι η όποια απόφαση του Σώματος απλώς θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι δεσμευτικό.

Υπογράμμισε δε ότι η δική του πρώτη εκτίμηση είναι πως η δυτική χάραξη έχει περισσότερα πλεονεκτήματα.
Ακόμη αναφέρθηκε στην εκποίηση ενός ακινήτου μέσα στην πόλη (πρώην εργοστάσιο Rila) στην οποία προχωρά ο Συνεταιρισμός.
Όπως είπε, ο πλειστηριασμός γίνεται μέσα στις επόμενες μέρες και ο δήμος δεν προλαβαίνει να κινηθεί για την απόκτηση - αν όμως είναι άγονη η διαδικασία, τότε είπε να κινηθεί ο δήμος, να προετοιμαστεί ώστε στην επόμενη διαδικασία εκποίησης που θα γίνει να μπορέσει να το διεκδικήσει, καθώς είναι ένας χώρος που χρειάζεται στο δήμο.

Πηγή: Eλευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.