Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Μειώνεται ξανά η «ψαλίδα» Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης

Προβάδισμα 4,1% διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,9% και ακολουθούν Ν.Δ. με 27,8%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5% και ΛΑΟΣ 4%.
Το 77,8% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, ενώ το 65,3% τάσσεται κατά του «κλεισίματος» των δρόμων.

Επίσης, το 51,9% απαντά «Όχι» στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ «Ναι» λέει το 27,3%.

Δημοσκόπηση της Public Issue

«Ανησυχία για το δημόσιο χρέος» εκφράζει το .....

80% των πολιτών σε δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», δηλώνοντας ότι έχει επηρεάσει την οικονομική του κατάσταση. Μόλις το 35% είναι πρόθυμο να δεχθεί να πληρώσει περισσότερους φόρους, για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου στους πιστωτές του.
Παρά τη διάχυτη ανησυχία και την αμηχανία για το δημόσιο χρέος η πλειονότητα των ερωτώμενων πολιτών επικροτεί τις παροχές που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, το 84% συμφωνεί με το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ στους ανέργους και την επιδότηση των άγονων γραμμών στο Αιγαίο, το 82% συμφωνεί με το επίδομα θέρμανσης, το 67% με τη μείωση της θητείας και το 61% με την πρόσληψη 60.000 ανέργων στο Δημόσιο με επιδότηση.

Δημοσκόπηση της Rass

Υπέρ των μπλόκων των αγροτών τάσσεται το 55% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Rass για το «ΠΑΡΟΝ», ενώ τη διαφωνία του εκφράζει το 44,1%. Το 45,1% θεωρεί ότι καλώς δόθηκαν τα 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες.
Μάλιστα, το 36,7% πιστεύει πως πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα και μόνο το 8,9% εκτιμά ότι, δεν έπρεπε να δοθούν ή έπρεπε να δοθούν λιγότερα.
Το 51,5% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο αγροτικό, ενώ συμφωνία εκφράζει το 43,7%.
Ωστόσο, δεν είναι καλύτερη η εικόνα της Αντιπολίτευσης, αφού με μεγάλα ποσοστά οι ερωτηθέντες εμφανίζονται καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τη στάση τους.

Πηγή: Eπικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν ο τίτλος του θέματος στην "Επικαιρότητα". Μετά τον ανασχηματισμό η ψαλίδα πράγματι έκλεισε και πήγε στο 3%.
Στις ολοκαίνουριες δημοσκοπήσεις η ψαλίδα άνοιξε (δεν έκλεισε) στο 4,1.
Τώρα είναι απορίας άξιον ΠΟΥ είδαν κλείσιμο της ψαλίδας στην "Επικαιρότητα"
Μάλλον άστοχος ο τίτλος......

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΟΣ.
    Μαλλον ότι άνοιξε η ψαλίδα ήθελαν να βάλουν και έβαλαν άλλο.
    Ανθρώπινα τα λάθη φίλε μου.

    Άλλωστε έχουμε το Φιλιατρά News για σωστή ενημέρωση. Οπότε δεν με χαλάει.

    Κώστας Γ.
    Κυπαρισσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.