Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Εγκρίθηκε η πρώτη αντιπλημμυρική εργολαβία

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αντινομάρχη, κ. Στάθη Αναστασόπουλο, μετά από διαβεβαίωση που είχε από τον διευθυντή της ΔΕΚΕ, κ. Παπαηλιού, θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέσω της 1ης αντιπλημμυρικής εργολαβίας της Περιφέρειας στην Άνω Μεσσηνία προϋπολογισμού 980.000 ευρώ στο Δ.Δ. Σιάμου και στο Δ.Δ. Δεσύλλα.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η στατική μελέτη κατασκευής έργου υποστήριξης του δρόμου στο Δ.Δ. Δεσσύλα, όπου υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η κατασκευή επέκτασης τοίχου αντιστήριξης σε συνέχεια υπάρχοντος στο Δ.Δ. Δεσσύλα. Επίσης ξεκινούν τα έργα προστασίας στο Δ.Δ. Σιάμου και συγκεκριμένα η κατασκευή 3 αναβαθμών στο ρέμα «Γύφτος» που διέρχεται από το Δ.Δ. Σιάμου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπονται επίσης η ανακατασκευή των ........

4 γεφυριών στο Καρνάσι, η κατασκευή 3 αναβαθμών στο ρέμα Ξερίλας ανάντη της διασταύρωσης του ρέματος με την εθνική οδό Τρίπολη - Καλαμάτα , και η κατασκευή κιβοτοειδούς οχετού στο Δ.Δ. Διαβολιτσίου.
Όσον αφορά στο αίτημα του νομάρχη για επιπλέον χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, ο αντινομάρχης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Νίκο Αγγελόπουλο.
Ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε ότι, θα προωθήσει άμεσα και κατά προτεραιότητα αντιπλημμυρική εργολαβία με γενικό τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα Δ.Δ. Σολακίου Μερόπης, Κεντρικού και αποχέτευση ομβρίων υδάτων της Εθνικής Οδού από Τσακώνα έως Αριοχώρι», προϋπολογισμού 1,15 εκατ. ευρώ.
Την εν λόγω μελέτη εκπονεί εκ των ενώντων η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ με βάση παλαιότερη μελέτη και περιλαμβάνει τις εξής επεμβάσεις: Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής του Δήμου Οιχαλίας (περιλαμβάνονται: διανοίξεις τάφρων και κατασκευή κιβοτοειδών οχετών).
Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής του Δ.Δ. Κεντρικού Δήμου Ανδανίας (περιλαμβάνονται: διανοίξεις τάφρων).
Αντιπλημμυρική προστασία στην εθνική οδό Τρίπολη - Καλαμάτα στο τμήμα Τσακώνα - Αριοχώρι (περιλαμβάνονται: καθαρισμός τάφρων και οχετών, καθαίρεση και ανακατασκευή προσβάσεων, ασφαλτοστρώσεις, κόψιμο επικίνδυνης στροφής στο Δ.Δ. Χριστοφιλέικα και τοποθέτηση κρασπεδόρειθρων).
Δρόμος πυρόπληκτης περιοχής Δήμου Αρφαρών από Πελεκητό έως Άνω Βρωμόβρυση (περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της οδοστρωσίας με θραυστό υλικό καθώς και ασφαλτόστρωση δρόμου 6 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος 4,5 μετρα για την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού κτηνοτρόφων της περιοχής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.