Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας

Σοβαρή καταγγελία για παιχνίδια που παίζονται σε βάρος φαρμακοποιών και ασφαλισμένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή τα νέα νομοθετήματα, που αφορούν τη διακίνηση των φαρμάκων στη χώρα.

Σημείο τριβής αποτελεί η επιτρεπόμενη πλέον διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων από τα φαρμακεία.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς της Αττικής, «το υπουργείο προσπαθεί να μετακυλήσει τη διάθεση των φαρμάκων αυτών από τα κρατικά νοσοκομεία, τα οποία αδυνατούν να πληρώνουν τους προμηθευτές τους, προς τα ιδιωτικά φαρμακεία».

Οι φαρμακοποιοί δεν θα δέχονται να χορηγούν νοσοκομειακά φάρμακα με ........

ζημία, τη στιγμή που ο υφιστάμενος νόμος ορίζει ποσοστό κέρδους 5%, όταν φορολογούνται για ποσοστό κέρδους 25%. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης προβλέπουν ότι θα είναι η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι από 1-3-2009 δεν θα μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους στα ιδιωτικά φαρμακεία.
Αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν ελάχιστα σημεία χορήγησης αυτών των φαρμάκων (5-6 σε όλη την Αττική, δηλ. φαρμακεία νοσοκομείων), τα οποία νοσοκομεία θα είναι και τα μόνα που δύνανται να χορηγούν τα φάρμακα αυτά.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως της απόφασης αυτής των συναρμοδίων υπουργείων για τα νοσοκομειακά φάρμακα. Εντός των ημερών θα κατατεθεί για το ίδιο θέμα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αναστάτωση στον χώρο της νοσοκομειακής υγείας με τους γιατρούς να πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, να αρνούνται να εκτελέσουν εφημερίες πέρα των ορίων του νόμου και να ζητούν την ψήφιση και εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης, που έχουν συνυπογράψει με τον υπουργό Υγείας.

Eπιπλέον, οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων συνεχίζουν επίσης να μην παραδίδουν υλικά, καθιστώντας τη λειτουργία του ΕΣΥ προβληματική και κατά περίπτωση επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.