Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Μετά από διαταγή πληρωμής δικηγόρου στον Τειρεσία η Νομαρχία

Στο σύστημα «Τειρεσίας» έχει μπει η Νομαρχία εξαιτίας οφειλής σε δικηγόρο. Το θέμα ήταν, μάλιστα, εκείνο που κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ν. Ε.Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων.

Μάλιστα, τη στιγμή που ανέλυε το θέμα στην Επιτροπή, ο αντινομάρχης Άγγελος Κωτσιόπουλος, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος σε ερώτηση που του κάναμε για το θέμα απαντούσε ότι «δεν έχει κανένα τέτοιο χαρτί».
Έστω και προσωρινά, η Νομαρχία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα με δάνεια που θέλει να συνάψει προκειμένου να υλοποιήσει μελέτες και έργα.
Εξηγώντας τι έχει συμβεί, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε πως το 2005 ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για το θέμα της ΠΟΤΑ.
Ασχολήθηκαν περίπου 60 ώρες ο καθένας και η αμοιβή ήταν 64 ευρώ την ώρα. Το επόμενο έτος, που χρειάσθηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της ΠΟΤΑ, ορίσθηκαν οι ίδιοι δικηγόροι επειδή γνώριζαν το θέμα.

Ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διαφάνεια στον ........

ορισμό δικηγόρων και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, να το πει με στοιχεία.

Ορισμός δικηγόρων

Η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών ξεκίνησε από τον τρόπο που ορίζονται οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν υποθέσεις της Νομαρχίας.
Η σύμβουλος της μειοψηφίας Ντίνα Νικολάκου ζήτησε ο ορισμός να συζητείται στην Επιτροπή και να μη γίνεται ο ορισμός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και αναφέρθηκε σε πληροφορίες που δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με τη πληρωμή ενός δικηγόρου.
Μάλιστα, για το θέμα του ορισμού των δικηγόρων και πως αυτός πρέπει να γίνεται επίθεση αρκετές φορές ο κ. Κωτσιόπουλος δέχτηκε και από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δ. Φίλο.
Ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει διαφάνεια στον ορισμό δικηγόρων και τη πληρωμή τους και πως όποιος έχει να πει κάτι αντίθετο να το πει επώνυμα και με στοιχεία.

«Τειρεσίας»

Εξηγώντας τι έχει συμβεί, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε πως το 2005 ορίσθηκαν δύο δικηγόροι για το θέμα της ΠΟΤΑ. Ασχολήθηκαν περίπου 60 ώρες ο καθένας και η αμοιβή ήταν 64 ευρώ την ώρα. Το επόμενο έτος χρειάσθηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας της ΠΟΤΑ και ορίσθηκαν οι ίδιοι δικηγόροι επειδή γνώριζαν το θέμα. Ασχολήθηκαν περίπου 200 ώρες ο καθένας με την ίδια αμοιβή.
Μάλιστα, ο κ. Κωτσιόπουλος είπε ότι επειδή η αμοιβή ήταν μεγάλη, στους δύο αυτούς δικηγόρους δεν έχουν ανατεθεί άλλες υποθέσεις όλο το 2008 και ούτε θα ανατεθούν το 2009.
Όταν στάλθηκε στα εντελλόμενα η πληρωμή των δικηγόρων, η υπηρεσία δεν το ενέκρινε επειδή το ποσό είναι πάνω από 3000 ευρώ και χρειάζεται να έχει υπογραφεί σύμβαση, κάτι που δεν είχε γίνει. Τότε οι δικηγόροι έβγαλαν διαταγή πληρωμής κατά της Νομαρχίας και δόθηκε εντολή κατάσχεσης των χρημάτων από το λογαριασμό της ΝΑΜ για τους Παλαιστίνιους. Παράλληλα, η Νομαρχία μπήκε στο σύστημα «Τειρεσίας».
Ο κ. Κωτσιόπουλος σημείωσε ότι ο δικηγόρος στη συνέχεια ανακάλεσε την κατάσχεση και ο λογαριασμός για τους Παλαιστίνιους αποδεσμεύτηκε.

Για τον «Τειρεσία», σημείωσε ότι η Νομαρχία δεν είναι απλός πολίτης, το ποσό είναι μικρό για έναν φορέα όπως η Νομαρχία και δεν τίθεται θέμα φερεγγυότητας. Εκτίμησε, ότι μόλις πληρωθεί ο δικηγόρος, θα ενημερωθεί το σύστημα και σε 6 μήνες θα γίνει άρση του πιστωτικού αποκλεισμού της Νομαρχίας.
Σε ερώτηση που απευθύναμε στο Νομάρχη, φάνηκε να μην γνωρίζει το θέμα, λέγοντας ότι η Νομαρχία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και μπορεί να πάρει δάνειο.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.