Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Μπαλοποιητές "Τραγωδία" αν δε λειτουργήσουν στην Καλαμάτα

Από την Τριφυλία πρόκειται να ξεκινήσει, σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, το σχέδιο τοποθέτησης και λειτουργίας των μονάδων μπαλοποιητών – δεματοποιητών.

Από εκεί και πέρα, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το σχέδιο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για ορισμένες δηλώσεις δημοτικών συμβούλων, τις οποίες χαρακτήρισε, για άλλη μια φορά, ως «ανυπόστατες» και «υπερβολικές».

Ειδικότερα, σχολίασε: «Για το μεσοδιάστημα μέχρι την οριστική λύση, υπάρχει ένας μπούσουλας για το θέμα της διαχείρισης της απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχει η λύση των μπαλοποιητών.
Δεν είναι δυνατόν να είναι προτιμότερη η κατάσταση που .........

έχουμε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, στην Περιφέρεια βρίσκονται ήδη οι μισοί μπαλοποιητές απ’ όσους θα χρησιμοποιηθούν και βρισκόμαστε στη διαδικασία της τοποθέτησης.

Εκτίμησή μου είναι ότι θα ξεκινήσουμε από την Τριφυλία.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία επί του θέματος, τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν. Κι αυτό, για το Δήμο Καλαμάτας, θα είναι μια τραγωδία.
Εκτός των άλλων, η πόλη θα χάσει κι ένα μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκ νέου στο σημαντικό πρόβλημα με την εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή του παλαιού λατομείου Μπάκα και τις προσπάθειες που γίνονται για χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.