Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στους δήμους της Τριφυλίας

Πάρα πολλές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει οι Δήμοι της Τριφυλίας για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να ξεφαντώσουν και να ξεφύγουν απο τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τους δήμους:

Φιλιατρά
Ήδη έχουν στηθεί στην κεντρική πλατεία Η βάρκα του πειρατή που ήταν και του Αγίου Χαραλάμπους, ένας παιδότοπος που προσέλκυσε ήδη κάποιους μικρούς φίλους μας.
Αναμένονται κάποια φουσκωτά παιχνίδια.
Το Σάββατο θα υπάρξει ένα διήμερο με δημιουργία παιδότοπου στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο οποίος την πρώτη μέρα θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Την Κυριακή στις 4 το απόγευμα θα γίνει η έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης με άρματα και μασκαρεμένα γκρουπ, ενώ στην κεντρική πλατεία θα υπάρχουν κλόουν, ξυλοπόδαροι.
Θα ακολουθήσει χορός και γλέντι, ενώ θα πέσουν και βεγγαλικά.
Κούλουμα και Πέταγμα Χαρταετού θα γίνει στον Αγρίλη Φιλιατρών σε συνεργασία Δήμου και Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών.

Σας περιμένουμε στα Φιλιατρά να διασκεδάσετε στο καρναβάλι μας.
Να συμμετάσχετε και εσείς στην παρέλαση του καρναβαλιού με το θέμα σας.
Ελάτε να συμμετέχετε στην χαρά στην διασκέδαση στο ξεφάντωμα. ΜΑΚΡΥΑ από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.


Γαργαλιάνοι .............

Η καρναβαλική παρέλαση με άρματα και μασκαράδες θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και αφού περάσει από τους κεντρικούς δρόμους θα καταλήξει στην πλατεία της πόλης, όπου η μέρα θα συνεχιστεί με αποκριάτικο πάρτι, μουσική και χορό.
Την Καθαρή Δευτέρα τα κούλουμα θα γιορταστούν στον πεζόδρομο του Μαράθου, με την εκδήλωση που οργανώνει κάθε χρόνο ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών προσφέροντας παραδοσιακά νηστίσιμα φαγητά.

Δήμος Νέστορος
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο, όπου στην κεντρική πλατεία της Χώρας διοργανώνεται εκδήλωση με κλόουν και Γαϊτανάκι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Την Κυριακή θα γίνει το καρναβάλι της Κοκάλας, με παρέλαση αρμάτων και μασκοφόρων στην κεντρική πλατεία και ώρα 3 το μεσημέρι.
Την Καθαρή Δευτέρα θα εορταστούν τα κούλουμα σε τρία διαφορετικά σημεία του δήμου: Στο Κεφαλόβρυσο από τον Σύλλογο Κοκάλας στις 10 το πρωί, την ίδια ώρα στο Κορυφάσιο με τη “Γιορτή Λαγάνας“ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορυφασίου και τέλος στις 2 μ.μ. στο Ρωμανού, όπου θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού.

Δήμος Αετού
Την Παρασκευή διοργανώνεται πάρτι μασκέ για μικρούς και μεγάλους στο καφέ “Οίστρος“.
Το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα Πολιτισμού και Αθλητισμού θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής χαρταετού και μασκών από τις 10 το πρωί μέχρι της 1 το μεσημέρι.
Το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στις 6 η ώρα θα γίνει παρέλαση από ομάδες μασκαράδων. Επίσης θα υπάρχουν κλόουν, θα παίζεται θέατρο δρόμου, θα γίνει τσίκνισμα χοιρινού με χορούς, τραγούδια και άφθονο κρασί και στο τέλος θα καεί ο Καρνάβαλος.
Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, στο πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού θα γίνει αποκριάτικο γλέντι με κάψιμο του Καρνάβαλου, ζωντανή μουσική και χορό.
Τα κούλουμα θα γιορταστούν την Καθαρή Δευτέρα στην Πολυθέα, στην περιοχή Σκιντιμάδι, με πέταγμα χαρταετού και νηστίσιμα.

Κυπαρισσία
Την Κυριακή το μεσημέρι στις 3 θα διοργανωθεί παιδικό πάρτι μασκέ στην κεντρική πλατεία, με παράσταση από το “Λυχνάρι του Αλαντίν“.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το party μασκέ στην Κεντρική Πλάτεία, δεν θα υπάρξει παρέλαση μασκαράδων και αρμάτων αλλά ο Δήμος δεν έχει οργανώσει ούτε κούλουμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.