Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

«Κατεβάζουν ρολά» σήμερα οι Δημόσιες Υπηρεσίες

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους με κύρια αιτήματα την επίλυση των προβλημάτων με το Ταμείο Πρόνοιας και τις καλύψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία. Ακόμη, προβλήματα θα υπάρξουν στα δρομολόγια των πτήσεων της Ολυμπιακής, αφού στις κινητοποιήσεις μετέχουν με στάση εργασίας και οι υπάλληλοι της ΥΠΑ. Τέλος, δεν θα δουλέψουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν επίσης να μη μεταφερθούν τα βάρη της .........

κρίσης σε μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και να προστατευτεί η απασχόληση και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών τους ζήτησε αυτοσυγκράτηση, στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών ικανοποίησης θεσμικών αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, στο οποίο θα προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα συμμετέχουν στην ιεραρχία και θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Τα κυριότερα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι:
Η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας, όπου 15.000 συνταξιούχοι επί 17 μήνες αναμένουν την καταβολή του εφάπαξ, όταν οι αποφάσεις εις βάρος της περιουσίας του Ταμείου, καθώς και οι δικαστικές αποφάσεις για τους δικαστικούς και τις διεκδικήσεις τους έχουν στοιχίσει 1,3 δισ. από τις εισφορές των άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η αποπληρωμή γιατρών και φαρμακοποιών από τον προϋπολογισμό του 2009, προκειμένου να μην επαναληφθούν νέες διακοπές στην ιατροφαρμακευτική τους ασφαλιστική κάλυψη και η εισοδηματική πολιτική για το 2009 που οδεύει για ημερήσια «αύξηση» από τα 0,70 λεπτά στα 0,50 λεπτά και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται: «Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, καθώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ Ν.Α. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.