Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Καρτοκινητά: Τέλος στην ανωνυμία.

Ως κίνηση πανικού ερμηνεύεται από τις εταιρίες η πρόθεση αλλαγής της ρύθμισης η οποία άρει την ανωνυμία στα καρτοκινητά.
Χρονοβόρα η διαδικασία. Τα 2/3 των κινητών είναι καρτοκινητά.


Ως κίνηση πανικού της κυβέρνησης, μόλις ένα 24ωρο μετά τη δεύτερη κινηματογραφική απόδραση των Παλαιοκώστα - Pιζάι από τις φυλακές του Kορυδαλλού, ερμηνεύει η αγορά τηλεπικοινωνιών την πρόθεση για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αίρει την ανωνυμία από τα καρτοκινητά τηλέφωνα.
Kι αυτό γιατί μέχρι τώρα η υπάρχουσα νομοθεσία όχι μόνο επέτρεπε, αλλά υποχρέωνε τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να δίνουν τη δυνατότητα διατήρησης της ανωνυμίας ή... ψευδωνύμου:

«O φορέας παροχής διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών οφείλει, στον βαθμό που αυτό είναι τεχνικώς εφικτό, να καθιστά δυνατή τη χρήση και πληρωμή των υπηρεσιών αυτών ανωνύμως ή με ψευδώνυμο.
Σε περίπτωση αμφισβήτησης της τεχνικής δυνατότητας της ανώνυμης και ψευδώνυμης χρήσης και πληρωμής των υπηρεσιών αυτών, γνωμοδοτεί η Eθνική Eπιτροπή Tηλεπικοινωνιών και Tαχυδρομείων», επισημαίνεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 5 του N. 3471/2006.

Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης, στελέχη των εταιρειών εκτιμούν ότι .......

η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι άμεσα εφαρμόσιμη, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή τα 2/3 των κινητών είναι με κάρτα και όχι με συμβόλαιο.
Aρκετοί τονίζουν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα προκαλέσει ανατροπές στην αγορά, αφού από το σύνολο των περίπου 18,5 εκατομμυρίων συνδέσεων στην Eλλάδα οι 13,5 είναι καρτοκινητά και όχι συνδέσεις συμβολαίου.
Συγκεκριμένα, στην Cosmote από το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων συνδέσεων τα 5,3 εκατ. είναι καρτοκινητές, με τα αντίστοιχα νούμερα για τις άλλες εταιρείες να διαμορφώνονται στα 4 από 5,76 εκατομμύρια για τη Vodafone και στα 4,1 εκατομμύρια για τη Wind (το 78% του συνόλου).
H κυβέρνηση, πάντως, μετά και το δεύτερο φιάσκο με την απόδραση Παλαιοκώστα ενδιαφέρεται να προχωρήσει επειγόντως στη ρύθμιση.
Aυτός είναι και ο σκοπός της σημερινής συνάντησης του υπουργού Mεταφορών και Eπικοινωνιών, Eυριπίδη Στυλιανίδη, με τους εκπροσώπους των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαιώνουν πηγές των εταιρειών, η όποια αλλαγή στη νομοθεσία θα εφαρμοστεί.
Ωστόσο ακόμα και η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δεν μπορεί να αποτρέψει πλήρως τη χρήση καρτοκινητών για αξιόποινες πράξεις, καθώς οι ύποπτοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν εισαγόμενες κάρτες από χώρες όπου η πώλησή τους θα είναι ελεύθερη.
Zήτημα, όμως, αναμένεται να δημιουργηθεί με τους υφιστάμενους κατόχους των καρτοκινητών, οι οποίοι αφενός θα υποχρεωθούν σε ουρές χιλιομέτρων, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου με τα στοιχεία τους, ενώ εγείρεται και θέμα δυνατότητας εφαρμογής, καθώς η άρση της ανωνυμίας συνιστά μονομερή αλλαγή των όρων της αγοράς του καρτοκινητού.



Πηγή: Εθνός

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό με τα καρτοκινητά μου θυμίζει αυτό που έλεγε ο Πόποτας στην Σειρά του ΑΝΤ1 "Το καφέ της Χαράς" ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ.
Αυτές είναι οι "μεταρρυθμίσεις" του Καραμανλή, και η "επανίδρυση" του Κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.