Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ

Π. Παυλόπουλος: Βλέπω δύσκολο να πάμε με νέες δομές το 2010

Στην επιβεβαίωση ότι οι εκλογές του 2010 για την τοπική αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθούν με τον υφιστάμενο αριθμό δήμων και νομών προχώρησε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην Τρίπολη ο κ. Παυλόπουλος αφού υποστήριξε ότι "στο τέλος Μαρτίου με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και αν μπορούμε θα κάνουμε τη μεταρρύθμιση και θα πάμε το 2010 με τις νέες δομές", πρόσθεσε με έμφαση, βάζοντας στην ουσία τέλος στα όποια εναπομείναντα σενάρια ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει έστω και σε εθελούσιες συνενώσεις δήμων: "Όμως το βλέπω δύσκολο".

Προηγουμένως ο κ. Παυλόπουλος είχε επαναλάβει ότι η ........

κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι πρώτα θα εξασφάλιζε τους πόρους και μετά θα προχωρούσε στη μεταρρύθμιση:
«Η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε να προχωρήσουμε. Όταν μας το επιτρέψει η κρίση θα προχωρήσουμε», επισήμανε.

Ανάπτυξη στην περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «η πορεία του τόπου προς την ανάπτυξη, εξαρτάται από την ανάπτυξη της περιφέρειας, γι’ αυτό και η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και πάνω από το 80% του τετάρτου πλαισίου αναφοράς, πάει στην περιφέρεια».
Αναφέρθηκε δε στο Γ’ ΚΠΣ συγκρίνοντας την τετραετία του ΠΑΣΟΚ και αυτή της ΝΔ: «Η απορροφητικότητα που παραλάβαμε το 2004 ήταν στο σύνολο 15,6%. Τώρα παντού έχει περάσει πάνω από το εκατό τοις εκατό», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την Πελοπόννησο είπε, ότι το Μάρτιο του 2004 η απορροφητικότητα ήταν η χειρότερη σε όλη την Ελλάδα, στο 7% και αυτή τη στιγμή έχει υπερβεί το 100%, ενώ για την Αρκαδία υποστήριξε ότι έπαιρνε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα παίρνει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. «Με πολιτική ΠΑΣΟΚ το Γ' ΚΠΣ θα είχε χαθεί, τώρα όμως δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ.
Και με το ΕΣΠΑ έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία που θα αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού, προς όφελος της ελληνικής περιφέρειας», κατέληξε.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

ΣΧΟΛΙΟ

Τρομάρα σου και συμφορά σου. Μου θες και Καποδίστρια 2......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.