Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Διαδικτυακό ραδιόφωνο... στο αυτοκίνητο!

Διαδικτυακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, για πρώτη φορά, υπόσχεται η συνεργασία μεταξύ των εταιριών Blaupunkt και miRoamer. Τα δείγματα της Blaupunkt, που απεικονίζονται εδώ, δείχνουν τη νέα τεχνολογία εν δράσει.

«Το προϊόν της miRoamer και της Blaupunkt είναι η πρώτη λύση για πλήρως ενσωματωμένο διαδικτυακό ραδιόφωνο», λέει ο ιδρυτής και διευθυντής της MiRoamer, Τζωρτζ Παρθίμος. «Με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε σταθμούς FM, μεσαίων, ή χιλιάδες σταθμούς διαδικτυακού ραδιοφώνου, με μουσική, ψυχαγωγία, νέα και ενημέρωση, από ολόκληρο τον κόσμο, όλα μέσω του στερεοφωνικού του αυτοκινήτου.»

Η MiRoamer προσπάθησε να αναπτύξει ένα σχετικό σύστημα πριν από ένα χρόνο, αλλά δεν κατάφερε να διαθέσει το απαραίτητο hardware στην αγορά.
Με τη συνεργασία της Blaupunkt, πλέον, φιλοδοξούν να φέρουν το ........

διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου στην καρδιά της αγοράς.

«Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει, θα συνδέεται μέσω BlueTooth σε μια συσκευή με δυνατότητα παροχής ίντερνετ μέσω 3G, HSDPA ή HSPA», εξηγεί ο εκπρόσωπος της miRoamer, Ράιαν Γκρίβς. «Όταν η σύνδεση στο ίντερνετ γίνεται μέσω αυτής της εξωτερικής συσκευής (όπως πχ ένα iPhone), χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα φορέα κινητής τηλεφωνίας του πελάτη, ενώ σύντομα θα βγουν στην αγορά διάφορα μοντέλα που θα διαθέτουν ενσωματωμένο μόντεμ.»

Έχοντας συνδέσει το ραδιόφωνό του μέσω ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου με απεριόριστη σύνδεση στο ίντερνετ, ο χρήστης του δέκτη αυτού μπορεί να περιηγηθεί άμεσα σε δεκάδες χιλιάδες ραδιοσταθμούς που παρέχονται ήδη (και σε συμβατικούς υπολογιστές) από το portal της miRoamer. Μέχρι στιγμής η διαθεσιμότητα και η τιμή των δεκτών αυτών δεν έχει διασαφηνιστεί, ωστόσο ο Γκριβς διαβεβαίωσε ότι θα είναι διαθέσιμα στον ενσωματωμένο εξοπλισμό των νέων αυτοκινήτων, παρότι ένας θερμός γκατζετάκιας θα βρει ούτως ή άλλως τρόπο να το εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό του.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός της miRoamer ότι πρόκειται για το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου δεν είναι και τόσο αληθής. Οι χρήστες του mp3car.com επιμένουν ότι έχουν διαδικτυακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό τους ήδη από το 2005 και μάλιστα χρησιμοποιώντας υπηρεσίες με καλύτερη ποιότητα ήχου και περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως τα Imeem, Pandora, SeeqPod, Youtube, τα οποία μπορούν να συνδεθούν σε ασύρματες συσκευές όπως το iPhone της Apple και το Windows mobile. Άλλωστε πέρσι, ένα παρόμοιο προϊόν, παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES, από την Autonet, ενώ είναι εφικτό να γίνει λήψη ραδιοφώνου μέσω δορυφορικά συνδεδεμένων φορητών υπολογιστών. Η miRoamer ωστόσο επιμένει ότι είναι το πρώτο προϊόν που θα ικανοποιήσει αυτούς που θέλουν να μπουν στο αυτοκίνητό τους και να ακούσουν απευθείας ραδιόφωνο, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μπλέκουν με καλώδια και επιπρόσθετες συσκευές.

Έτσι, αν είστε ανάμεσα σε αυτούς που ενθουσιάζονται με την ιδέα χρήσης των νέων τεχνολογιών, ακόμα και στο αυτοκίνητο και δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τους αγαπημένους σας ραδιοσταθμούς όσο ταξιδεύετε, ίσως είναι μια λύση που αξίζει να σκεφτείτε, αν φυσικά δεν σας προβληματίζει η χρέωση του 3G στο κινητό σας τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.