Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Ξύγκα στην ΔΕΚΕ για νέο οδικό άξονα

Μια σημαντική συνάντηση στην αρμόδια ΔΕΚΕ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, πραγματοποίησε προ ωρών ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει θέματα οδικών αξόνων και ζητήματα που άπτονται της αρμόδιας υπηρεσίας με τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιώργο Παπαηλιού και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, μηχανικούς και άλλους υπαλλήλους.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της δημιουργίας οδικού άξονα που θα παρακάμψει την πόλη των Φιλιατρών όπως έχει ζητηθεί εδώ και καιρό από την Δημοτική αρχή καθώς εκκρεμεί η υλοποίησή της σε σημείο που θα υιοθετηθεί, δηλαδή ανατολικά ή δυτικά της πόλης.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο οδικός άξονας θα αποτελέσει ......

συνέχεια του εθνικού δρόμου που συνδέει την Τριφυλιακή πόλη με την Κυπαρισσία καθώς ετοιμάζεται η υλοποίηση μιας μελέτης που θα επιλύσει το χρόνιο αυτό πρόβλημα.
Η δημιουργία της παράκαμψης θα επιλύσει ένα σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο και έξοδο της πόλης με κατεύθυνση προς άλλες ορεινές περιοχές αλλά και την περιοχή του Μαράθου.

Πηγή: Radio 93.6

9 σχόλια:

  1. Η χάραξη του νέου δρόμου να μη γίνει εμπόδιο στην επέκταση των Φιλιατρών προς τη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα.
    Το θέμα θα το φέρει στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος πιθανόν την επόμενη εβδομάδα προς συζήτηση.

    Δεν ξέρω Χαράλαμπε αν μπορείς να κατέβεις κάτω αλλά καλό θα ήταν να είσαι και εσύ στην συνεδρίαση να πεις την γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδιά την τελευταία παράγραφο μπορείτε να την μεταφράσετε ....

    αλλά και λίγο πιο πανω θα παρακλάμψει την πόλη ή θα την συνδέση με την Κυπαρισσία λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα ... γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι την είσοδο των Φιλιατρών ....

    δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω σε γραφόμενα άλλον .... αλλά καμιά φορά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ψιλοδιόρθωσα.
    Αν και δεν ειμαι ο συντάκτη του κειμένου.

    Μιλάει για την παράκαμψη της πόλης των Φιλιατρών και το που θα περάσει ο δρόμος. Αν θα περάσει από ανατολικά της πόλης ή από δυτικά.
    Με βαση την συζήτηση που είχα κάνει με τον Δήμαρχο για το θέμα και με αυτά που μου είπε συμπεραίνω ότι ο δρόμος πρέπει να περάσει ανατολικά προκειμένου η πόλη να αναπτυχθεί προς το Λιμενάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο νέος δρόμος θα συνδέει τον υπάρχοντα Φιλιατρών-Κυπαρισσίας, 200 μέτρα νότια, δηλαδή πρός τα Φιλιατρά, του Φιλιατρινού ποταμού και θα περνά εξω από τα Φιλιατρά παρακάμπτοντας τα. Το ζητούμενο για μας είναι να ενταχθεί στο γενικότερο σχεδιασμό της πόλης και συγκεκριμένα στη επέκταση του σχεδίου πόλεως.
    Να μή σταθεί δηλαδή εμπόδιο στην προς δυσμάς επέκταση. Ελπίζω φίλε Kosmonews να βοήθησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η βέλτιστη επιλογή είναι η ένταξη του περιφερειακού δρόμου στο προς επέκταση σχέδιο πόλης. Νομίζω ότι είναι μιά ευτυχής συγκυρία που προγραμματίζονται την ίδια χρονική περίοδο, τόσα σημαντικά έργα. Το μέλλον είναι δυτικά και πιστεύω ότι μπορούν να συνδυαστούν όλα για το συμφέρον των Φιλιατρών. Τέτοια ευκαιρία είναι μοναδική για την δημιουργία μιας σύγχρονης και μοντέρνας πόλης. Συγχαρητήρια στον Άλκη για την σχολαστικότητα και υπευθυνότητα που δείχνει σε αυτό το πρωτεύον θέμα που θα καθορίσει το μέλλον της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαράλαμπε κι εγώ είμαι της άποψης η επέκταση και ανάπτυξη της πόλης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙ.

    ΟΠΟΙΟΣ υποστηρίζει ότι η πόλη πρέπει να αναπτυχθεί προς τα επάνω θέλει να θάψει την πόλη μας.

    Ο μόνος δρόμος της ανάπτυξης είναι ΠΡΟΣ το Λιμενάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρη, πιστεύω ότι η κίνηση του Αλκη να επανεξετάσει την χάραξη του δρόμου ή την ενσωμάτωση του στον γενικότερο σχεδιασμό σημαίνει ότι έχει αποφασίσει την ανάπτυξη των Φιλιατρών προς το Λημενάρι. Ετσι τουλάχιστον νομίζω.
    Μακάρι φίλε μου να μπορούσα να ερχόμουνα στα Φιλιατρά, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ. ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΟΜΗΣΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ "ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΗ" ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ 30 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΠΟΤΕ ΟΠΩΣ Η ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.