Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων

Στην κήρυξη πανελλαδικής απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων προχώρησε η ΑΔΕΔΥ για αύριο, με στόχο την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στην απεργία θα συμμετάσχει και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή τους που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Χρήστος Σταθόπουλος και η γενική γραμματέας, Ευτυχία Γκούμα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η συσκότιση, η αποσιώπηση και η μετάθεση των ευθυνών όσων ευθύνονται για την κρίση και τις επιπτώσεις της σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο, υπονομεύουν στην πράξη τη συνεννόηση, τη συνεργασία ή τη συναίνεση που στα λόγια διακηρύσσεται.
Χρειάζεται ειλικρινής προσέγγιση των προβλημάτων μακριά από υποκριτικές λογικές, ανάληψη και έκφραση πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας εποπτείας και .........

του ελέγχου, τον τερματισμό των καταχρηστικών συμπεριφορών και λειτουργιών του Τραπεζικού συστήματος, την εγγύηση της δημόσιας υγείας, παιδείας και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μακριά από λογικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης.
Οι πρόσφατες όμως δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι η Κυβέρνηση θα αρχίσει άμεσα την υλοποίηση ενός ακόμη σταθεροποιητικού προγράμματος με περικοπή 10% των δαπανών λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών αποτελεί νέο πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά κυρίως στα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Είναι φανερό ότι οι περικοπές δεν θα αφορούν τη δημιουργία της εκλογικής πελατείας αλλά τα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες καθώς και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 25/2/2009 δίνει την απάντηση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης και είναι η μόνη εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μονιμότητα στο Δημόσιο, διασφάλιση του εισοδήματος για αξιοπρεπή διαβίωση, ομαλή λειτουργία των Ασφαλιστικών Ταμείων, άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών παιδείας και υγείας, όχι στην ιδιωτικοποίησή τους».

Συμμετοχή και των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 25 του Φλεβάρη με αιτήματα αιχμής: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων, άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψης, Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, προσλήψεις μονίμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Μάλιστα, έκτακτη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος για την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 6 το απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης, για να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.