Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

1.167.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για το 2009 της ΤΕΔΚ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Μεσσηνίας με βασικό θέμα την κατάρτιση του οικονομικού προϋπολογισμού για το έτος 2009, το ύψους του οποίου φτάνει τα 1,167,016 ευρώ.

Οι κυριότερες δαπάνες αφορούν:

Την προμήθεια 14 πυροσβεστικών οχημάτων ελαφρού τύπου (4Χ4), με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 550.000 ευρώ. Μάλιστα ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Τη συνέχεια δράσεων, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τον καθαρισμό του οδικού δικτύου και την ανάδειξη .........

αρχαιολογικών χώρων, συνολικού ύψους 171.000 ευρώ.

Την ενίσχυση των Δήμων και των Φορέων του Νομού Μεσσηνίας για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, ύψους 130.000 ευρώ.

Οικονομική ενίσχυση Φορέων και ΟΤΑ

Όσον αφορά στα αιτήματα του ΟΤΑ και των Φορέων του Νομού Μεσσηνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ αποφάσισε:

Οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μεσσήνης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, ύψους 1.000 ευρώ καθώς και του Δήμου Χιλιοχωρίων για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς με το ίδιο ποσό.

Χρηματοδότηση της εκδήλωσης των Βορειοελλαδιτών, ύψους 2.000 ευρώ.

Χρηματοδότηση του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για την διοργάνωση των Παπαφλεσσίων με το ποσό των 7.000 ευρώ, και των Δήμων Θουρίας και Παπαφλέσσα με το ποσό των 1.500 ευρώ στον καθένα.

Εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ σε Επιτροπές και Συμβούλια

Παράλληλα στη συνεδρίαση ορίστηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων σε Επιτροπές:

Για το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημόσιων Έργων Νομού Μεσσηνίας ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο δήμαρχος Αρφαρών, Ανδρέας Καραγιάννης με αναπληρωτή τον δημοτικό σύμβουλο Αρφαρών, Γιάννη Αργυράκη.

Για τη Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Σπίνος με αναπληρωτή τον δήμαρχο Πύλου, Γιώργο Χρονόπουλο.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο αντιδήμαρχος Μεθώνης, Παναγιώτης Καρβέλας, με αναπληρωτή τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας, Γιώργο Κουρκουτά.

Για την Επιτροπή Διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Κατασκευή Νέου Εσωτερικού Δικτύου ΤΕΙ Α' Φάση», ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Σπίνος, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος» ορίστηκε ως τακτικό μέλος η δήμαρχος Μελιγαλά, Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση, ενώ για το Γενικό Συμβούλιο ορίστηκαν ο δήμαρχος Παπαφλέσσα, Περικλής Ψώνης, ο δήμαρχος Αετού, Δημήτρης Δριμής καθώς και η δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση.

Για τις κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνας ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο αντιδήμαρχος Μελιγαλά, Κώστας Δέδες με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη.

Χρήματα για την Παλαιστίνη - επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Επιπλέον στα πλαίσια του προϋπολογισμού αποφασίστηκε να πιστωθούν 2.000 ευρώ για τον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας, προκειμένου να αγοραστούν τρόφιμα και φάρμακα και να προωθηθούν άμεσα στη περιοχή. Παράλληλα εγκρίθηκε το συνολικό ποσό των 9.131 ευρώ, για να καλυφθεί το κόστος της υπερωριακής απασχόλησης των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των ΟΤΑ.

Τέλος, προγραμματίστηκε να μεταβεί στην Αθήνα αντιπροσωπεία της ΤΕΔΚ την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να επισκεφθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στις δράσεις των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου ( ΟΠΑΑΧ).


Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.