Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Στη φάση της ανοιχτής δοκιμής περνούν τα Windows 7

Η δοκιμαστική έκδοση της νέας γενιάς των Windows θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό από τις 9 Ιανουαρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft από τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας.
Τα Windows 7 μεταξύ άλλων υποστηρίζουν τις νεώτερες οθόνες αφής (multi touch) που υπόσχονται να αντικαταστήσουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.


«Την Παρασκευή θα διαθέσουμε την beta σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δοκιμάσουν τα Windows 7 στο σπίτι. Σας ενθαρρύνω να την κατεβάσετε όλοι» είπε ο Στιβ Μπάλμερ την παραμονή των εγκαινίων του Consumer Electronics Show.

Το ντεμπούτο της τελικής έκδοσης αναμένεται σε περίπου ένα χρόνο.

H Microsoft φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα παράπονα των χρηστών για τις υψηλές απαιτήσεις συστήματος των Windows Vista.
Ο διάδοχός τους
μειώνει το χρόνο εκκίνησης, απαιτεί λιγότερη μνήμη και παρατείνει τη λειτουργία της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές.


«Πιστεύω ότι τα Windows θα παραμείνουν στο κέντρο του τεχνολογικού ηλιακού συστήματος του κοινού» είπε ο Μπάλμερ. «Βάζουμε όλα τα κατάλληλα συστατικά: Απλότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα» υποσχέθηκε.

Τα Windows 7 βασίζονται στον πηγαίο κώδικα των Vista αλλά υιοθετούν και μια σειρά νέων τεχνολογιών:
Η νέα λειτουργία «Play-to» (αναπαραγωγή σε) επιτρέπει τη χρήση μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο σε όλο το οικιακό δίκτυο.
H λειτουργία Home Group επιτρέπει τη σύνδεση υπολογιστών προκειμένου να μοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες, μουσική και βίντεο, ανεξάρτητα από το χώρο αποθήκευσής τους.
Aκόμα, ο Media Player υποστηρίζει περισσότερα είδη αρχείων πολυμέσων και συγχρονίζει περισσότερες συσκευές.


Η Microsoft υπόσχεται επίσης ευκολότερη εγκατάσταση νέων περιφερειακών αλλά και λιγότερα προειδοποιητικά μηνύματα.

Ακόμα, τα Windows 7 υποστηρίζουν οθόνες αφής τις οποίες μπορούν να αγγίζουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα.
Η νέα δυνατότητα καταργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για ορισμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η επιλογή και μετακίνηση αρχείων.


Ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάλμερ αναλαμβάνει την παρουσίαση της Microsoft στη CES, μια αποστολή που μέχρι πέρυσι αναλάμβανε ο Μπιλ Γκέιτς. Πέρυσι το καλοκαίρι αποσύρθηκε από τα καθημερινά του καθήκοντα στην εταιρεία για να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Η προτροπή του Μπάλμερ προς τους χρήστες να δοκιμάσουν τη beta των νέων Windows εντάσσεται στην προσπάθεια της Microsoft να αντικαταστήσει το ταχύτερο δυνατό τα «απαιτητικά» Vista, τα οποία πολλοί χαρακτηρίζουν εμπορική αποτυχία.

«Τα Vista ήταν σε κάθε περίπτωση αποτυχία» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Ρίτσαρντ Χόλουεϊ, πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Tech Market View. «Τα Vista ουσιαστικά θα 'σκότωναν' οποιοδήποτε μηχάνημα δεν ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάνοντάς το να τρέχει πολύ αργά» εξήγησε.

H Microsoft προγραμματίζει το λανσάρισμα των Windows 7 εντός της αγοραστικής περιόδου των φετινών Χριστουγέννων, ωστόσο την Τετάρτη ο Μπάλμερ παραδέχτηκε στο CNet ότι το ντεμπούτο θα μπορούσε τελικά να αναβληθεί για τις αρχές του 2010.

Πηγή: in.gr

Σχόλιο Φιλιατρά News

Από σήμερα 9/1/2009 μπορείτε να κατεβάσετε τα windows 7 (Beta Version) πατώντας εδώ!

Video με τα windows 7 θα βρείτε πατώντας εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.