Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Σε μειώσεις τιμών προχωρά η Intel καθώς η ζήτηση πέφτει

Αντιμέτωπη με τη μείωση των πωλήσεων και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό της AMD, η Intel ανακοίνωσε μείωση τιμών για ορισμένους επεξεργαστές της, η οποία φτάνει το 40% για κάποια από τα νεότερα, τετραπύρηνα τσιπ της, και το 48% για ορισμένους Celeron.

Η τιμή χονδρικής του επεξεργαστή Core 2 Quad Q9650, ο οποίος χρησιμοποιείται σε σταθερούς υπολογιστές, μειώνεται από τα 530 στα 316 δολάρια, μεταδίδει το Reuters. Οι τιμές άλλων επεξεργαστών της σειράς Core 2 Quad μειώνονται κατά 16 έως 20 τοις εκατό.

Η μείωση φτάνει το 24% για τους Pentium με δύο πυρήνες επεξεργασίας, το 48% για τους Celeron που χρησιμοποιούνται σε φορητούς υπολογιστές, και το 40% για τους Xeon που προορίζονται για συστήματα διακομιστών.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέους Core 2 Quad με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Intel ανέφερε πτώση κατά 23% στα έσοδα του τέταρτου τρίμηνου του 2008 και εκτίμησε ότι η ανάκαμψη σε «υγιή» επίπεδα δεν αναμένεται πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Εκτός από την πτώση της ζήτησης, η Intel αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό της American Micro Devices, η οποία παρουσίασε πρόσφατα νέους τετραπύρηνους Phantom II με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 275 δολάρια.

Η AMD «έχει ένα πολύ πιο βιώσιμο πορτοφόλιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα» σχολίασε ο αναλυτής Νταγκ Φρίντμαν της εταιρείας ερευνών American Technology Research.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.