Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ζωντανές οι ελπίδες για τον Διαμαντή Μαντζούνη

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του 20χρονου Διαμαντή Μαντζούνη είναι οι θεράποντες γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού».

Τα χαμόγελα έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου πληθαίνουν καθώς όσο οι ώρες περνούν, τόσο αυξάνονται και οι ελπίδες να κερδίσει τη μάχη ο Διαμαντής. Σ’ αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι ο αιματοκρίτης του νεαρού αστυνομικού έχει σταθεροποιηθεί και δεν έχει υπάρξει καμία επιπλοκή.

Χθες, ο Διαμαντής υποβλήθηκε σε σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδείνωση της κατάστασής του και εάν όλα πάνε καλά, ίσως αργότερα μέσα στην ημέρα οι γιατροί αποφασίσουν να αποσωληνώσουν τον 20χρονο.

Στο πλευρό του Διαμαντή, βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς του, Νικολέτα και Αλέξανδρος, όπως και οι δύο του αδελφές, η Αριστέα και η Ελένη, που ζουν τον δικό τους Γολγοθά. Ψυχολόγοι του νοσοκομείου τους παρέχουν ειδική υποστήριξη.

Αργά χθες το απόγευμα, ο κουνιάδος του, Παναγιώτης Κόλλιας, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, παρακαλώντας τους να συμμεριστούν τον πόνο της οικογένειας, καθώς δέχονται αλλεπάλληλες κλήσεις, «όχι από ενδιαφέρον», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αλλά για την τηλεθέαση».

Εκδηλώσεις συμπαράστασης

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», σε ένδειξη συμπαράστασης στον 20χρονο ειδικό φρουρό, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μακρής, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, καταδίκασε τη δολοφονική ενέργεια εναντίον του Διαμαντή Μαντζούνη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, μετά το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κρύφτηκε πίσω από τους αστυνομικούς, τους οποίους έκανε «σάκους του μποξ». Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του νεαρού ειδικού φρουρού.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των συναδέλφων του 20χρονου στο νοσοκομείο, έφθασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, αφενός για να ενημερωθεί, αφετέρου για να εκφράσει κι εκείνος με τη σειρά του τη συμπαράστασή του. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι πολλοί αστυνομικοί αποδοκίμασαν τον Αρχιεπίσκοπο κατά την άφιξη του, ενώ συνάδελφοι τους φώναζαν "άξιος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.