Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Aλλάζει ο τρόπος χορήγησης οπτικών ειδών από το ΙΚΑ

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στα κατα τόπους γραφεία ΙΚΑ σχετικά με την χορήγηση οπτικών ειδών(γυαλιά κ.α.) επέρχεται αλλαγή στο τρόπο.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εγκύκλιος:
Σας ενημερώνουμε ότι, το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχει συνάψει σύμβαση με την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ» με τον διακριτικό τίτλο «ΠΕΟΟ» και θα ισχύσει από 1/1/2009. Επομένως, θα πρέπει άμεσα με ανακοινώσεις να ενημερώσετε τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ότι από 1/1/2009 δεν θα καταβάλλεται η δαπάνηγια την αγορά των οπτικών ειδών από το Τμήμα Παροχών Ασθένειας των Υποκαταστημάτων μας αλλά, θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών (κατάσταση των οποίων σας στέλνουμε) και η πληρωμή θα γίνεται κατευθείαν στα μέλη της Ένωσης Οπτικών, μέσω του Λογιστηρίου των Υποκ/των μας.

Τα μηχανογραφικά γυαλιά που αφορούν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα πληρώνονται από τα Τμήματα Παροχών Ασθένειας. Αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν με εγκύκλιο που θα σας σταλεί σχετικά με την αύξηση των αποδοτέων ποσών για τα οπτικά είδη για το έτος 2009.
Ο Πλήρης κατάλογος με τα συμβεβλημένα οπτικά καταστήματα βρίσκεται εδώ!

Πηγή: Δημότης Blog

2 σχόλια:

  1. poli ebergetikos o nomos ftoutous den ntreponte diladi se oli tin messhnia enas optikos sti mesini ine
    diladi o kathe mesinios prepi na pah sti mesini ti alo tha doume kai tha akousoume stis meresmas
    san den ntreponte

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδρυμα
    Κοινωνικής
    Αναλγησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.