Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Νομαρχία Μεσσηνίας: Αντιδράσεις για την εμμονή του νομάρχη στα ίδια πρόσωπα

Τις ευχαριστίες τους προς το νομάρχη για την επιλογή και τη δέσμευση ότι θα εργασθούν, έδωσαν αμέσως μετά τον ορισμό τους οι νέοι αντινομάρχες και τα νέα πρόσωπα στο νομαρχιακό σχήμα.
Την αντίθεσή του στην εμμονή του νομάρχη σε συγκεκριμένα πρόσωπα εξέφρασε και δημόσια ο νομαρχιακός σύμβουλος, γιατρός Γιώργος Στραβόλαιμος, διευκρινίζοντας ωστόσο πως παραμένει στην παράταξη και θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Σε δηλώσεις του ο κ. Στραβόλαιμος ανέφερε ότι από το ψηφοδέλτιο του κ. Δράκου εκλέχθηκαν 19 ικανά και άξια άτομα. «Διαφώνησα με την τακτική του νομάρχη να ορίζει τα ίδια άτομα και αποποιήθηκα κάθε θέσης ευθύνης», σχολίασε λίγο μετά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Θανάσης Σαμέλης
Ο νέος γενικός γραμματέας Θανάσης Σαμέλης εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς το νομάρχη που τον επέλεξε για τη θέση αυτή. Δε δήλωσε προβληματισμένος που παραιτείται από σύμβουλος, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, λέγοντας ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά προσαρμόζεται σε όποιον ρόλο τού ανατεθεί. Για τα κριτήρια με τα οποία πιστεύει ότι ο νομάρχης τον επέλεξε για τη θέση αυτή, είπε ότι είναι αξιοκρατικά αλλά και πολιτικά. Διευκρίνισε δε ότι εκφράζει το φιλελεύθερο χώρο και τον συνοδεύουν όλα όσα μπορεί να προσάψει κάποιος σε όσους ανήκουν κομματικά και πολιτικά σε ένα χώρο.

Στάθης Αναστασόπουλος
Σε δηλώσεις ο κ. Στ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την προώθηση των ζητημάτων της Μεσσηνίας. Χαρακτήρισε δε κρίσιμη την επόμενη περίοδο με την έναρξη της 4ης προγραμματικής περιόδου: «Έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα γίνεται και πιο σημαντικά να γίνουν στη Μεσσηνία».

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε το νομάρχη που τον επέλεξε να παραμείνει στην αντινομαρχία, ενώ ευχαρίστησε και τα απερχόμενα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Τόνισε δε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με σοβαρότητα και συνέπεια για την προώθηση και υλοποίηση των ζητημάτων που έχει αρμοδιότητα.
Παρατήρησε ακόμη ότι η ανάπτυξη της Μεσσηνίας είναι συνδεδεμένη με τον αγροτικό τομέα και χαρακτήρισε τη χρονιά που ξεκίνησε κρίσιμη για τους αγρότες.
Ως προτεραιότητες έθεσε τα ζητήματα της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, τη νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων, το δημοπρατήριο Φιλιατρών, το παρατηρητήριο καταναλωτή, τους γυναικείους συνεταιρισμούς, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό και τις λιμνοδεξαμενές.
Επίσης, έθεσε ως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα τη στρατηγική για το ελαιόλαδο, ενώ έχει και 3 στόχους: να γίνει πιο παραγωγική η Νομαρχιακή Επιτροπή, πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές οι υπηρεσίες αρμοδιότητάς του και να αξιοποιηθούν όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άγγελος Κωτσιόπουλος
Με τη σειρά του και ο κ. Κωτσιόπουλος ευχαρίστησε το νομάρχη για την ανανέωση εμπιστοσύνης και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να φανεί αντάξιος της επιλογής αυτής:
«Τη διετία που πέρασε έγιναν πολλά από την επιτροπή, ήδη έχει τελειώσει και θα έρθει προς ψήφιση η τροποποίηση του Οργανισμού και θα δώσει νέα πνοή στην αναδιάρθρωση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας».

Δημήτρης Καφαντάρης
Ο νέος αντινομάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Δημήτρης Καφαντάρης ευχαρίστησε το νομάρχη για την επιλογή. Η θέση του είναι ιδιαίτερα γνώριμη, αφού εκεί είχε ορισθεί ακριβώς πριν τον κ. Σαμέλη.
Όπως τόνισε, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της κοινωνίας και των ανθρώπων, με κυρίαρχα την υγεία και την πρόνοια: «Χρειάζεται η προσφορά όλων μας σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Θα εργασθώ με τα μέλη της επιτροπής, ώστε να δώσουμε μια νέα πνοή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο κ. Σαμέλης συνέχισε το δικό μου έργο και εγώ αναλαμβάνω να το συνεχίσω».

Αντωνία Μπούζα
Τέλος, νέο πρόσωπο στο νομαρχιακό σχήμα είναι η Αντωνία Μπούζα, που αναλαμβάνει την Επιτροπή Τουρισμού. Σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε το νομάρχη που της εμπιστεύτηκε έναν τόσο νευραλγικό τομέα της τοπικής οικονομίας και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστική και η φράση του απερχόμενου υπουργού Τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλου, ότι ο τουρισμός είναι το οξυγόνο της οικονομίας μας. Θα προσπαθήσω με όλους τους αρμόδιους φορείς που μετέχουν στην επιτροπή για το καλύτερο. Προσδοκούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Θα εργασθώ με συνέπεια για την υλοποίηση αυτού του στόχου».

Πηγή: Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
    ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ
    ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.