Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Δεν γνωρίζω εάν το ξέρατε αυτό, αλλά εκτός που τους πληρώναμε και ως Πρωθυπουργούς, καλούμαστε να πληρώνουμε και τα ιδρύματά τους.

Ο λόγος για ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών που με βάση τον ν.3577 άρθρο 34 αναφέρεται:

"1. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το Ίδρυμα «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου» και το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, που περιλαμβάνουν στον
καταστατικό σκοπό τους τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών, καθώς και την προβολή ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 2939 του έργου αυτών, επιχορηγούνται με .......

ετήσια κρατική επιχορήγηση, από το έτος 2007 και εφεξής, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων."

Το θέμα όμως συνεχίζεται με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: "Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και λοιπές διατάξεις" όπου στο άρθρο 6 του 3 κεφαλαίου αναφέρει:

"Στο άρθρο 34 του νόμου 3577/2007 (ΦΕΚ 130 Α') προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και για το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία "Κωνσταντίνος Σημίτης", το οποίο επιχορηγείται από το έτος 2009 και εφεξής".

Τα σχόλια δικά σας.

Πηγή: Δημότης

1 σχόλιο:

  1. Η ματαιδοξία τους φτάνει μέχρι του σημείου να πιστεύουν ότι είναι οι μεγάλοι ευεργέτες, με την τσέπη των άλλων βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.