Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Τον γύρο του κόσμου η δολοφονική επίθεση

Τον γύρο του κόσμου, από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, έκανε η είδηση της επίθεσης με πολεμικά όπλα εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια. Στο BBC, μάλιστα, η είδηση ήταν δεύτερο θέμα, μετά τις εξελίξεις στη Γάζα.

Στο ρεπορτάζ περιγράφεται το πώς χτυπήθηκε ο αστυνομικός, με ταυτόχρονη αναφορά στα γεγονότα του Δεκεμβρίου στην χώρα μας. Επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός χτυπήθηκε στα Εξάρχεια, όπου σκοτώθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ενώ ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Μάλκολμ Μπράμπαντ, κάνει λόγο για φόβους αναβίωσης της εγχώριας τρομοκρατίας.

Το Associated Press αναφέρει ότι η επίθεση έγινε ένα μήνα μετά το θάνατο του 15χρονου και τις χειρότερες ταραχές που έγιναν στην Ελλάδα για δεκαετίες. Μεταφέρει δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας Παναγιώτη Στάθη, ενώ κάνει αναφορά και στην επίθεση που δέχτηκε κλούβα των ΜΑΤ, στις 23 Δεκεμβρίου. Καταλήγει, μάλιστα, σημειώνοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σημειωθεί τουλάχιστον έξι σοβαρές επιθέσεις στην χώρα μας, οι περισσότερες από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Ρεπορτάζ έχει και το γαλλικό πρακτορείο, όπου περιγράφει το ιστορικό της επίθεσης και κάνει επίσης αναφορά στο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου και το κύμα οργής που ξεσηκώθηκε.

Ανάλογο είναι και δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας The Australian στην Αυστραλία.

Πηγή: Ant1 Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.