Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Συνάντηση Δράκου με στελέχη του ΟΑΣΠ

Συνάντηση με στελέχη του ΟΑΣΠ είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι:
Αντινομάρχη Στ. Αναστασόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθαν. Σαμέλης, ο Δντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Γιαννακέας, ο Προϊστάμενος Μελετών κ. Δημ. Καλδής και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαν. Κοβάτσης.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ασκήσεις και ενημέρωση και πρόνοια γενικότερα για την υπόθεση των σεισμών.

Όπως σημείωσε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια μιας διαχρονικής συνεργασίας της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης δράκος είπε:

Με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προ ολίγου χρόνου, έχουμε ......

ξεκινήσει μια προσπάθεια για να μελετήσουμε την αντοχή όλων των κτηρίων κυρίως των δημοσίων, για την υπόθεση του ενδεχομένου να γίνει σεισμός. Βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η εργασία, και σε μικρό χρονικό διάστημα ελπίζουμε με μια καινούργια προσπάθεια που θα γίνει, να κλείσει πολύ σύντομα. Ο Δντής της Δνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ κ. Αναστάσιος Τσάγκλας, ο υπεύθυνος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης κ. Ζαρμακούπης Λάμπρος και το μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Καράντζαλης Πέτρος, συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί μία διημερίδα και άσκηση που θα έχει δύο στόχους: Πρώτον την ενημέρωση και άσκηση των φορέων της Β/θμιας Αυτοδιοίκησης και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, της Α/θμιας Αυτοδιοίκησης και των τοπικών δημοτικών τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, άλλων υπευθύνων που έχουν αρμοδιότητα σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις, όλων ανεξαιρέτως των εθελοντών και των υπευθύνων των Νοσοκομείων και της Εκπαίδευσης.

Δεύτερον, την ενημέρωση των φορέων αποκλειστικά της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των τμημάτων Υγιεινής της Εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα θα γίνει ενημέρωση και άσκηση μέσα σε σχολείο. Φυσικά θα υπάρξει και μια έκδοση από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, διαφανειών και CD, που θα ενημερώνουν το λαό για τέτοια φαινόμενα, προκειμένου να έχουμε υψηλή ετοιμότητα. Προηγουμένως, ήδη το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ έχει λάβει οδηγίες και εντολές για την εφαρμογή των νόμων, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο πρέπει να ορίσουν υπευθύνους των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε υπολογίζουμε τον Μάιο να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Παράλληλα, συνομίλησα, κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας, με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Μακρόπουλο, ο οποίος μας συμπαρίσταται σε όλους τους αγώνες που κάνουμε και ο οποίος απέστειλε το κλιμάκιο εδώ, προκειμένου να έχουμε και μια ευρύτερη συνεργασία για ζητήματα που μας αφορούν. Η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ και σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα οργανώσουμε και μια Ημερίδα η οποία θα σχετίζεται με τις κατασκευές και με την αντισεισμική διάστασή τους, κάτι το οποίο για την περιοχή μας, παρά την πολύ σοβαρή δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια και μετά τα φαινόμενα που αντέξαμε και αντιπαρήλθαμε, είναι ένα ζήτημα το οποίο πάντα βρίσκεται σε επικαιρότητα, χρειάζεται συνεχή προσαρμογή, έχουμε ανάγκη του να μην ξεχνιόμαστε για να παρέχουμε στο λαό μας την ασφάλεια. Αυτή η συνάντηση νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντική και ωφέλιμη και προετοιμάζει όλα αυτά τα οποία σας είπα και είναι εν αιθρία διότι πάντα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να μην ξεχνιόμαστε, και να μην εφησυχάζουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Επίσης, να προσθέσω ότι επί τη βάσει των στοιχείων που έχουμε ήδη συλλέξει πρέπει να σας πω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όσον αφορά τις κτηριακές μας υποδομές, ωστόσο θέλουμε να κάνουμε τη μισή σχεδόν δουλειά ακόμη και το λέω διότι θα έχει και ο αρμόδιος Αντινομάρχης και ο Δντής Τεχνικών Υπηρεσιών τις επόμενες ημέρες μια συνεργασία με το ΤΕΕ έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιπες επιτροπές οι οποίες έχουν να ολοκληρώσουν το έργο το οποίο ήδη έχουμε οργανώσει. Ο Προϊστάμενος Μελετών κ. Καλδής έχει κάνει μια προεργασία και απομένουν να επισπεύσουμε λίγο το επόμενο διάστημα για να ολοκληρώσουμε.
Πάντως, και είμαι κατηγορηματικός, τα αποτελέσματα της εργασίας που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή μας καθιστούν αισιόδοξους, ωστόσο όμως επιβάλλεται να κλείσει και να ολοκληρωθεί και αυτή η εργασία η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι οι μηχανικοί, οι εθελοντές και οι υπάλληλοι των Δήμων και Νομαρχίας θα σπεύσουν να καταθέσουν τις εργασίες τους.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι συνεργαζόμαστε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ για να έχουμε μια συντονιστική δραστηριότητα από την πλευρά της ΕΝΑΕ έτσι ώστε να γίνει πιο δυναμική η δράση και πιο συντονισμένη και σε επιστημονικό επίπεδο τοποθετημένη από πλευράς όλων των Ν.Α. της Ελλάδας. Έχουμε εκπονήσει ήδη ένα πρόγραμμα Πολύ σύντομα θα κληθεί και θα παραστεί στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ ο κ. Μακρόπουλος και το κλιμάκιο που χειρίζεται αυτά τα θέματα, διότι έτσι κι αλλιώς έργο του είναι να επισκεφθεί όλες εκείνες τις ευαίσθητες περιοχές. Επίσης πολύ σημαντική είναι, όπως επεσήμανα νωρίτερα, η σύσταση των γραφείων Πολιτικής Προστασίας και σε τοπικό-αυτοδιοικητικό επίπεδο, έτσι ώστε αυτό το πλέγμα να φθάνει μέχρι και το τελευταίο χωριό».
-

1 σχόλιο:

  1. Δεν πιστεύω να μας έρχεται κανένας σεισμός...

    Κώστας Γ.
    Κυπαρισσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.