Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και οι προσαγωγές για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου αστυνομικού.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια, το Χαλάνδρι, του Ψυρρή και του Γκύζη. Εξετάζεται ένα 38αρι πιστόλι που βρέθηκε σε παραδοσιακό καφενείο στα Εξάρχεια, ενώ από άτομα που προσήχθησαν την Δευτέρα στην Αστυνομία κατασχέθηκαν και εξετάζονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Επίσης, στα εργαστήρια εξετάζεται και η χειροβομβίδα που έριξαν οι δράστες. Συνεχίζουν και οι έρευνες σε σπίτια ατόμων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των αρχών. Η επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ φέρει τη σφραγίδα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 31 κάλυκες, που προήλθαν από το ημιαυτόματο που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση αυτή στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας το 2007 και από το καλάσνικοφ που έπληξε την κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδί, παραμονές των Χριστουγέννων.

Ανάληψη ευθύνης δεν έχει γίνει ακόμη από κάποια οργάνωση, ωστόσο, και με δεδομένο πως η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» έχει στο παρελθόν δείξει πως ακολουθεί συγκεκριμένη πρακτική στην ανάληψη ευθύνης με επιστολή δύο εβδομάδες μετά το αρχικό χτύπημα, υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενο νέο χτύπημα.

Την επίθεση της Δευτέρας και την επίθεση κατά των ΜΑΤ στο Γουδί φαίνεται ότι πραγματοποίησε η νέα γενιά τρομοκρατών, που έχει στρατολογηθεί από την οργάνωση. Κατά τη διαφυγή τους, την Δευτέρα, μετά την επίθεση, οι δράστες έριξαν επιθετική χειροβομβίδα, που ήταν κατασκευασμένη από εργοστάσιο στα Οινόφυτα που προμήθευε το στρατό, το οποίο έκλεισε πριν από ένα χρόνο.

Αγωνία, εν τω μεταξύ, υπάρχει για τον 20χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στην επίθεση και νοσηλεύεται στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού. Η κατάστασή του νεαρού είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Κάθε ώρα που περνά χωρίς επιπλοκές είναι κέρδος για την υγεία του, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για τυχόν προβλήματα ή επιπλοκές μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση συμπαράστασης, το απόγευμα, έξω από τον Ερυθρό Σταυρό, προγραμματίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Πηγή: ΑΝΤ1 onLine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.