Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

'Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει ότι αναμένεται από σήμερα τη νύχτα βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και τους θυελλώδεις Νοτιοανατολικούς Ανέμους οι οποίοι θα φτάσουν τα 9 και στο Ανατολικό Αιγαίο τα 10 Μποφόρ.

Την Παρασκευή (23/01/09) η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σαββατοκύριακο (24 και 25/01/09) τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.
Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.