Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

«Λάθος κίνηση από τον νομάρχη»

Ανοικτή επιστολή απέστειλε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή» του Νομαρχιακού Συμβουλίου και νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Χρήστος Μαλαπάνης προς τον νομάρχη Μεσσηνίας.

Στην επιστολή του αναφέρει:
«Κύριε Νομάρχη, πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι δεχθήκατε στο γραφείο σας με συνεργάτες σας στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, με τα οποία συζητήσατε τη στρατηγική για το ελαιόλαδο και οι οποίοι εκτιμάμε ότι επίσημα σας προσκάλεσαν ως τιμώμενο Νομό στο 3ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου. Θεωρούμε τη μη πρόσκληση στην παραπάνω συνάντηση ούτε των επικεφαλής των Συνδυασμών, ούτε των μελών της Επιτροπής Παραγωγής, ως επικίνδυνα λαθεμένη κίνηση από μέρους σας. Ο μεθοδευμένος αποκλεισμός κάθε διαφορετικής γνώμης από κάθε επίσημη συνάντησή σας και ιδιαίτερα απ' αυτές που αφορούν το .....

κατ' εξοχήν προϊόν της Μεσσηνίας που φέτος δεινοπαθεί, να είστε σίγουρος ότι κανέναν δεν βοηθά και εν κατακλείδι αποβαίνει σε βάρος των ιδίων των ελαιοπαραγωγών. Εν αντιθέσει με τη δική σας τακτική εμείς και προτάσεις έγκαιρα καταθέσαμε και υπομονετικά περιμέναμε τη συζήτησή τους και πολλές απ' αυτές τις υιοθετήσατε, αν και δυσμενώς αρχικά εκφραστήκατε και πιέζουμε συνεχώς για χρονοπρογραμματισμό στόχων και ενεργειών. Τέλος διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον παραπάνω μεθοδευμένο αποκλεισμό μας από τις επίσημες συναντήσεις τουλάχιστον για το λάδι και απαιτούμε τήρηση από σας τον ίδιο των επανειλημμένων εξαγγελιών σας για συναίνεση και συμμετοχή. Αν και εσείς δεν τηρείτε όσα εξαγγέλλετε, μην παραξενεύεστε ούτε για την αναπτυξιακή υστέρηση του Νομού, ούτε για τη φθίνουσα πορεία της αγροτικής οικονομίας του».

Δράκος: «Δεν μπορεί να καλείται η Μειοψηφία σε κάθε επίσκεψη στον νομάρχη»

Ο κ. Δράκος απάντησε στον κ. Μαλαπάνη με συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του. Πέραν των άλλων ο νομάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά για την επιστολή του επικεφαλής της «Ανατροπής», τα εξής:
«Ο συνάδελφος Χρήστος Μαλαπάνης μου απέστειλε μια ανοικτή επιστολή, με την οποία ουσιαστικά διαμαρτύρεται διότι δεν ήταν παρών κατά την επίσκεψη που μου έκανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, ένας ιδιωτικός οργανισμός, που διοργανώνει φέτος το Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου.
Ο εν λόγω οργανισμός ανακήρυξε ότι, η Μεσσηνία, στο τρίτο Φεστιβάλ που διοργανώνει τον Απρίλιο του 2009, θα είναι τιμώμενη περιοχή. Προφανώς, εκτιμώ, απ' ό,τι διαβάζω στην επιστολή ότι, κάποιο λάθος θα έκανε ο κ. Μαλαπάνης, διότι ασφαλώς σε κάθε επίσκεψη ή πρόσκληση που γίνεται στον νομάρχη δεν μπορεί να καλείται η Μειοψηφία, διότι δεν πήραμε αποφάσεις. Ήταν μια τυπική απολύτως διαδικασία. Και θέλω να πιστεύω ότι, κάποια παρανόηση θα έγινε, γι' αυτό μου στέλνει την επιστολή. Διότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πιστέψω ότι, κατάλαβε απολύτως το θέμα κι εννοεί ότι, σε κάθε επίσκεψη που γίνεται στον έχοντα εκτελεστική ευθύνη δήμαρχο, νομάρχη, υπουργό κ.λπ. παρίσταται και η Αντιπολίτευση».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.