Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Δεν τα βρήκαν Υπουργείο και Αγρότες. Παραμένουν τα μπλόκα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ.Χατζηγάκης δήλωσε ότι με την οριστικοποίηση των ποσών ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των αγροτών και δεν δικαιολογείται η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους αγρότες, αφού αυτό δεν είναι συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο.

«Παραπάνω ούτε ένα ευρώ, παρακάτω ούτε ένα ευρώ. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάλεσε ......

τους αγρότες να ανοίξουν οι δρόμοι, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατ. ευρώ, παρά τα στενά περιθώρια της οικονομίας.

«Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ξεπερνάμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι» από τους αγρότες

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής δήλωσε ότι οι προτάσεις του υπουργείου προκαλούν απογοήτευση στους αγρότες. Ο Βασίλης Κιλάφας τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν έλαβαν μέρος στη συνάντηση, δήλωσαν ότι δεν αποχωρούν από το μπλόκο του Ισθμού της Κορίνθου και ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό την Τρίτη.

Πάντως, ο υπουργός απάντησε ότι είχε συνάντηση με τους αγρότες της Πελοποννήσου και ότι η μη παρουσία τους στη συνάντηση οφείλεται σε «εσωτερικές» διαφωνίες.

Το γεγονός ότι το Τελωνείο Προμαχώνα παραμένει κλειστό προκάλεσε την αντίδραση της Βουλγαρίας, η οποία ζητά παρέμβαση σε επίπεδο ΕΕ για να ανοίξουν τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.