Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ομιλία Γιαννακοπούλου στο ΠΑΣΟΚ Φιλιατρών

Στο Δήμο Φιλιατρών βρέθηκε το Σάββατο το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας παραβρέθηκε στην ολομέλεια της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όπου και αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου για άμεσα μέτρα στήριξης υπέρ των αγροτών.
Μεταξύ άλλων η κ. Γιαννακοπούλου είπε: «Ο πρόεδρός μας έκανε σαφές ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι οι αγρότες και η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.
Δεσμεύτηκε για διοχέτευση ενός δισ. ευρώ στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των αγροτικών δανείων το 2009 και 2010.

Μίλησε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδο χάριτος 2 ετών. Πρότεινε την άμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με την διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών.
Δεσμεύτηκε για αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής.
Για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης. Για χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης, από 300 έως 500 ευρώ.

Τέλος δεσμεύτηκε για την κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ)».

Πηγή: Ελευθερία

2 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΑΥΓΑ
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημουνα μετά την Πρωτοχρονιά στα Φιλιατρά και εκεί που έπινα καφέ ήρθε ο Κουσελάς και άρχισε να μιλάει για τις εκλογές που θα γίνουν και άλλα τέτοια παραμύθια, όταν τον ρώτησα τι πολιτική έχουν για το λάδι που έχει 2 ευρώ, με κοίταξε και μου είπε, σε παρακαλώ μην με διακόπτεις.
    Μίλαγε σε ελαιοπαραγωγούς και όφειλε να πάρει θέση για το θλέγον ζήτημα της τιμής του λαδιού, αλλά οι ψήφοι τους ενδιαφέρουν και όχι το ψωμί του κόσμου.
    Βρίσκουν και τα κάνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.