Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Συνεχίζεται η αναδάσωση του Ταϋγέτου

Νέο κάλεσμα προς όλους να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στην εθελοντική αναδάσωση του Ταϋγέτου, που συνεχίζεται κι αυτή την Κυριακή, απηύθυνε ο Σύλλογος «Φίλοι του Ταϋγέτου».

Ήδη εθελοντικές αναδασώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις δύο προηγούμενες Κυριακές στην Αλαγονία και τις Πηγές, ενώ αύριο η αναδάσωση θα ξεκινήσει από την Αρτεμισία. Στόχος είναι, όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή, να έχουν φυτευτεί 15.000 δένδρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιώργο Τσούκλερη, «την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου δίνουμε ραντεβού στην πλατεία της Αρτεμισίας στις 8.30 - 9.00 π.μ. για να φυτέψουμε 1.500 δένδρα στην περιοχή. Όσοι αγαπούν τον Ταΰγετο και θέλουν να τον δουν ξανά γεμάτο με δένδρα καλούνται να έρθουν και να βοηθήσουν για το σύντομο κλείσιμο των πληγών του. Θα είναι εκεί κάτοικοι των χωριών, τα μέλη των Συλλόγων και τα μέλη του Συνδέσμου. Και να θυμόμαστε πως ένα δένδρο αντικαθιστά πέντε κλιματιστικά».

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι .......

να καλυφθεί η εδαφική έκταση των ορεινών τοπικών διαμερισμάτων του Ταϋγέτου. Ήδη με τις δύο προηγούμενες αναδασώσεις έχουν δεντροφυτευτεί οι Πηγές και η Αλαγονία, ενώ έπονται τα Τοπικά Διαμερίσματα Λαδά και Καρβέλι, όλες δηλαδή οι πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 περιοχές του Ταϋγέτου, που οδήγησαν στην αποψίλωση του βουνού. Να σημειωθεί ότι, η αναδάσωση στις καμένες περιοχές του Ταϋγέτου γίνεται με δαπάνες της Οργάνωσης «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», που έχει έδρα στην Αμερική, καθώς και με τη βοήθεια και συμπαράσταση του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Τοπικών Διαμερισμάτων Αλαγονίας. Η δενδροφύτευση τελεί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καλαμάτας, στα πλαίσια υλοποίησης της εγκεκριμένης μελέτης «Αναδασώσεις καμένου δάσους Ταϋγέτου». Στις προηγούμενες αναδασώσεις η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ ο Σύλλογος ευελπιστεί να συνεχιστεί με το ίδιο πάθος και διάθεση η δράση αυτή, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στη σημαντική αυτή και ζωτικής σημασίας προσπάθεια αποκατάστασης του φυτικού πλούτου του Ταϋγέτου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.